Bulizhatsz, talizhatsz a 4S Streettel (javítva)

Egymás után két hétvégén is Udvarhelyre érkezik a gyergyószentmiklósi zenekar, a 4S Street.

Az első koncertjük december 9-én, pénteken lesz 19 órától a Siculus Ifjúsági Házban, itt vendégként színpadra áll egy friss zenekar, a Last Minute is. Erre az eseményre a jegyek elővételben 20 lejbe, a helyszínen 30 lejbe kerülnek, diákoknak a helyszínen 25 lej. Jegyeket a pallós Ilyés Attilánál (@ilyes.atti), a gimis Biró Krisztánál (@kriszta_bzs), Kovács Katánál (@kovacskaata), Miklós Sáránál (@miklosara), Csáki Sánduly Stefániánál (@csakistefania), a Refis Szász Barbinál (@szasz.barbi_), Csáka Botinál (@boti.csaka05), a pedás Kovács Beánál (@k.bea22), Bálint-Benedek Avarnál (@balintbenedek_avar), Ferencz-Joó Daninál (@fjdani19) és Magyari Apornál (@a_magyari15) lehet elővételben beszerezni.

A következő héten, 17-én, szombaton 20 órától a Felső Gében lépnek fel (javítás: adománygyűjtéssel egybekötött közönségtalálkozót tartanak). A befolyt összeget rászoruló családoknak adják. A belépők árait még nem határozták meg, tudtuk meg Szécsi Zsolttól, a Felső G tulajdonosától.

A 4S Street 2018-ban alakult Gyergyószentmiklóson. A zenekart Alin Nicuta (ének, akusztikus gitár), Mihály Csaba (billentyű), Fülöp Loránd (gitár), Szabó László (basszusgitár) és Pál Andor (dobok) alkotják. Legelső nagylemezük Fellegvár címmel jelent meg 2019-ben, majd a második 2021-ben, amely a Szebb napok címet viseli. A zenekar 2022-ben, a Petőfi Zenei Díj – Év zenekarának járó elismerést szerezte meg – mutatják be a zenekart a december 9-ei koncert Facebook-eseményében.

A Last Minute zenekar tagjai Erdély különböző pontjairól érkezve az egyetemi diákéveknek, az ODFIE-nek és természetesen a zenének köszönhetően találtak egymásra. „Friss és energikus” zenekarként bíznak abban, hogy feldolgozásaikkal lelkesedést és jókedvet tudnak továbbítani – írják magukról a zenekar tagjai Facebook-oldalukon.