Két udvarhelyszéki közösségben is megjelent a koronavírus

Kápolnásfaluban is megjelent a koronavírus, a hétvégén pozitív lett a tesztje a község egyik lakójának, az önkormányzat a közösségi oldalon tájékoztatta erről a lakosságot. Fokozottan figyeljenek a távolságtartásra, tartsák be a szabályokat, viseljenek maszkot – áll a Kápolnásfalusiak nevű Facebook-csoportban.

A hírt portálunknak megerősítette Benedek László, a község polgármestere is. A községvezető szerint a közzétett bejegyzés elsődleges célja a lakosság tájékoztatása mellett a nevelés volt, hogy vegyék komolyan a szabályokat az emberek.

– Egy fiatal lány tesztje lett pozitív, aki, miután tünetei voltak, hívta a családorvosát. Jelenleg a székelyudvarhelyi kórházban ápolják. A beteg lány családja karanténban van, nincs arról hír, hogy újabb fertőzöttek lennének. Bízom abban, hogy nem is lesz több beteg a faluban, de ehhez az is kellene, hogy mindenki kellő komolysággal álljon a témához: viseljék a maszkot, tartsák a kötelező távolságot – mondta el Benedek szerkesztőségünknek.

Elmondta, a törvény értelmében, ha ezer emberből több mint három személy megbetegszik, mérlegelhetik a hatóságok az adott adminisztratív egység lezárását.

Elhagyhatja hétfőn a kórházat a lókodi öregotthon egyik lakója,

akinek a rutinellenőrzés során pozitív lett a koronavírus-teszt eredménye, mondta el portálunknak Zakariás Klára, a lókodi öregotthon igazgatónője. A Kiss Rozália Ökumenikus Öregotthon lakóit július 16-án tesztelték, egy nappal később, pénteken kapták meg az eredményeket: öt lakónak lett pozitív a tesztje. Bár tünetmentesek voltak, a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították a 80 és 90 év közötti embereket.

Â