Két udvarhelyi csapat is dobogóra állt a GTK üzleti terv-, és ötletversenyén

A fődíjat megnyerő Dreamflow csapata, fotó: a GTK Facebook-oldala

17 középiskola 47 csapata és 144 jelentkezője vett részt a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) 10. alkalommal, középiskolásoknak megszervezett üzleti terv- és ötletversenyén, amelyre Romániában élő magyar, magyar nyelvű 10., 11. és 12. osztályos középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezését várták.

A négy, előzetesen megszervezett képzést követően 2022. december 10-én került megrendezésre a verseny döntője, két év után újra élő jelenléttel, itt az előzetes értékelés alapján a 20 legjobb csapat mutatta be ötleteit és üzleti terveit a szakemberekből, vállalkozókból és egyetemi oktatókból álló zsűri előtt.

És aki a legjobb

munkát végezte és ezzel megnyerte a 4.000 lejes fődíjat és egy brüsszeli tanulmányutat, nem más, mint Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium csapata, az Antonya Zsombor, Kacsó Nimród, Sándor István és Szilágyi Mónika-Mária összeállítású Dreamflow, akiket Lőrincz Edit, az iskola közgazdaságtan- és informatikatanára készített fel. A tanárnővel korábban életútinterjút is olvashattatok portálunkon.

Lőrincz Edit: nem igaz, hogy a mai diákok passzívak

A képzeletbeli dobogóra felállhatott a Dimén-Varga László által felkészített Balázs Tamás, Both Dániel, Hadnagy Magor és Ilyés Tamás alkotta négyes is, a BizniszVér. A Tamási Áron Gimnázium csapata a harmadik helyen végzett.

A döntőben díjban részesítették a négy elődöntős csoport második helyezettjeit is, köztük a GazdÁszokat, a Gimi és Marin Preda Elméleti Líceum Bálint Csaba által felkészített csapatát: Major Attilát, Hadnagy Nikolettát, Bokor Magort, és Geréb-Szőke Márkot, illetve a másik továbbjutó refis csapatot, az 5letgurukat, amelyet városunk diákpolgármestere, Péter Zsanett mellett Sebestyén Hajnalka, Deák Nóra és Lukács Edina erősített.