Két tizenéves lányt akart megerőszakolni Zetelakán

Július 30-án, szombaton telefonon értesítették a székelyudvarhelyi rendőrséget arról, hogy egy 15 éves és egy 18 éves zetelaki lányt meg akart erőszakolni a nap folyamán egy férfi – olvasható a Hargita megyei rendőrség hétfői közleményében.

A két kísérlet két különböző időpontban és helyszínen történt a falu területén, de mindkettő Zetelaka központjának környékén, fényes nappal, a nyílt utcán, mint válaszolta Incze Miklós helyettes sajtószóvivő kérdéseinkre. Mindkét esetben az áldozatoknak sikerült elmenekülniük, mielőtt az erőszaktevő beteljesítette volna a szándékát. A fiatalabbik lányt az mentette meg, hogy a férfi észrevett egy közelben állomásozó autót, az idősebbik pedig kiszabadította magát a karjaiból és elszaladt. A két lány nem tudott arról, hogy a másikkal is próbálkozott az illető, két külön feljelentés érkezett a rendőrséghez, és az elkövetőt sem ismerte előzőleg egyikük sem.

A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy az elkövető egy 24 éves helyi fiatal, akit nemi erőszak kísérlet bűncselekménye miatt előállítottak, és 24 órára őrizetbe vettek, majd 60 napos hatósági felügyeletet rendeltek el – közölte telefonon a rendőrszóvivő.