Két repülő koccant a reptéren (videó)

fotó: boardingpass.ro

Miután hétfőn délelőtt arról szóltak a hírek, hogy két vonat ütközött Teleorman megyében, Roșiori de Vede nevű településen és többen megsérültek, március 14-e, kedd sem telt el látványos baleset nélkül. Ezúttal két repülőnek sikerült koccannia a szucsávai repülőtéren.

ÖSSZEKOCCANT KÉT LÉGIBUSZ

A Wizz Air két Airbus A320-as típusú gépéről van szó, melyek a Ștefan cel Mare reptéren szenvedtek balesetet, még felszállás előtt. Az egyik gép jobbra kanyarodás közben szárnyhegyével enyhén nekiütközött a másik, üresen állomásozó gép farának, írja a boardingpass.ro repülési szakportál. Áldozatok nem voltak, de azt a járatot, mely 14.40-kor Dortmundban kellett volna, hogy leszálljon fedélzetén 174 utassal, azonnal lemondta a repülőtársaság, ahogy valószínűleg azt a járatot is érinti majd az incidens, mely a baleset pillanatában nem volt mozgásban, de később Londonba tartott volna.

A Wizz Air állítólag Iași-ból egy másik Airbus A320-assal még a keddi nap folyamán pótolja a londoni járatot. A két balesetező Airbus A320-as pedig néhány napig pihenni fog, mert 2-3 napba is telhet a javításuk.

A repülőtér igazgatója, Ioan Măriuța azt nyilatkozta az Antena 3 televíziónak, hogy két oka lehet a balesetnek: vagy a repülő földi irányítói, vagy a pilóta tévedett.

Az első vizsgálatok alapján a gépet irányító diszpécser nem jól becsülte fel a két gép közötti távolságot.

A Wizz Air közleményében elnézést kért a kellemetlenségért, és azt ígérte, utasait még a nap folyamán a célállomásra szálllítja, illetve mindent megtesz utasai és munkatársai biztonságáért, írja a Monitorul de Suceava helyi lap.