Két nővel, teli pénztárcával aludt el egy férfi, hajnalra a nők és a pénze is eltűnt

Jelentős összeggel, mintegy 3.450 euróval és 5.200 lejjel lopott meg két Maros megyei nő egy középkorú udvarhelyszéki férfit szombatra virradóra. A férfi egy éjszakára hívta el magához az ismeretlen hölgyeket, akikkel italozott, ám később elaludt, nem sejtve, hogy álmában kifosztják, és üres pénztárca mellett ébred.

Szombaton, október 30-án hajnali 3 óra 55 perckor értesítette a székelyudvarhelyi rendőrséget a 43 éves férfi arról, hogy jelentős összeget tulajdonítottak el tőle. A bejelentés után a Hargita megyei rendőrök a marosvásárhelyi rendőrségi egységgel együtt a helyszínre siettek, és nyomozásba kezdtek.

Eszerint a középkorú férfi pénteken, október 29-én délután 16 óra körül taxival egy Maros megyei településre utazott, ahol találkozott két ismeretlen nővel, és meghívta magához, hogy töltsék együtt az éjszakát. Ezután alkoholt fogyasztottak, majd a férfi elaludt. Később, hajnali 3 óra 30 perckor megébredt, csakhogy a két hölgy már nem volt mellette, és a pénztárcája is üres volt: 3.450 euró és 5.200 lej hiányzott belőle.

A nyomozás során még aznap sikerült azonosítaniuk a hatóságiaknak a tetteseket egy 23 és egy 26 éves Maros megyei nő személyében, akiknél az ellopott összeg egy részét is megtalálták: 1205 eurót és 1040 lejt.

Az ügyben minősített lopás gyanújával folytatódik a nyomozás a kár teljes megtérítése, és a két gyanúsított teljes bűnügyi tevékenységének felderítése érdekében – közölte honlapján a Hargita megyei rendőrség.

Â