Két nőt is elgázoltak csütörtökön

Csütörtök, szeptember 9-e a gyalogosgázolásolok napja volt a környéken: aznap reggelre és délutánra is jutott balesetből, egyik esetben pedig eszméletlen állapotban kellett a városi kórházba szállítani az elütöttet.

Aznap reggel kevéssel nyolc előtt Korondon az Alszeg utcában vezetett egy 46 éves helybéli nő, amikor elgázolta a szintén helybéli, 47 éves nőt, aki át akart kelni az úton. A baleset következtében olyan súlyosan megsérült a gyalogos, hogy eszméletlen állapotban szállították el a mentősök a székelyudvarhelyi városi kórházba.

Az autót vezető hölgy nem fogyasztott korábban alkoholt, az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult nyomozás, írja közleményében a Hargita megyei rendőrség.

Nem tűnt fel neki, hogy átjáró van

Délután nem sokkal négy óra után egy 55 éves székelyudvarhelyi nő a Bethlen utcán vezetett autójával, amikor a Fások utcájához érve hirtelen jobbra kanyarodott, s bár táblával és útjelzéssel is jelölve volt a gyalogátjáró, elkerülték ezek a figyelmét, és elgázolta a szabályosan átkelő, szintén helybéli, 47 éves nőt. A gyalogos megsérült a baleset következtében.

Az autóvezető nem állt alkoholos befolyásoltság alatt, az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult nyomozás, áll a Hargita megyei rendőrség közleményében.

A kiemelt kép illusztráció.