Két nő egymásnak feszülését követhetjük nyomon

Fotó: a Győri Nemzeti Színház Facebook-oldala

A Győri Nemzeti Színház, Zakariás Zalán által rendezett előadása, Az erősebb látogat Székelyudvarhelyre. A Tomcsa Sándor Színház egykori művészeti vezetője August Strindberg drámáját vitte színpadra, amelyet a drámaíró első házassága zátonyra futásakor vetett papírra.

„Háromszor nősült, de a nőkkel kialakított kapcsolata nem volt zökkenőmentes. Az életét végigkísérte a nyomor, és üldözési mánia gyötörte. Mondhatni, a drámán keresztül, önéletrajzi hangja szólal meg a színpadon” – írják Strindbergről és darabjáról a Facebook-eseményben, ahogy azt is, hogy Az erősebb című színműben két nő egymásnak feszülését, folyamatos státuszváltását követhetjük nyomon.

https://www.youtube.com/embed/ZQqzUcbZrBI

A padlásszínházként megnevezett darabban Mózes Anita és Szina Kinga játszik, míg Zakariás mellett a stábot Bereczki Ágota dramaturg, Jakab Kinga súgó és Takács Zoltán rendezőasszisztens alkotják.

A darabot május 19-én, pénteken és 20-án, szombaton 19 órától játsszák a művelődési házban. Helyet foglalni és jegyet vásárolni a jegypénztárban lehet hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között, illetve a 0743.212.131-es telefonszámon.