Két nap is találkozhatsz Lackfi Jánossal

A héten két nap is Székelyudvarhelyen lehet találkozni Lackfi János író, költővel.

Kedden, június 14-én 19 órától a Jézus kápolnában (Medence utca 2.) lesz irodalmi estje #JÓÉJTPUSZI címmel. Itt a szerző Facebook-oldalán megosztott, jóéjtpuszi hashtag-gel ellátott versek és az ezekből 2021-ben megjelent kötet lesznek a középpontban.

„A versek rögtön megmérettetnek a közösségi oldal aktív online közegében direkt visszacsatolással a költőhöz, aki sokszor az olvasói megjegyzésekre további versekkel válaszol” – írják az esemény Facebook-oldalán az utóbbi egy-két évben több száz verssel bővült #JÓÉJTPUSZI-ról. A könyv hatalmas sikere után még az idén várható a folytatás, a második kötet is – a székelyudvarhelyi érdeklődők már ebből is hallhatnak részleteket, ígérik a szervezők.

Írás vállalkozói szemmel

Másnap, 15-én 8,15-től a Harghita Business Centerben pedig Lackfitól lehet megtudni, hogy miért fontos, hogy megtaláljuk a saját írott hangunkat, és hogyan álljunk ennek neki. Ő egyébként azt vallja, „az íráshoz sem lánglélek, sem rángógörcsös ihlet, sem reneszánsz stíluseszmény, sem érzelmi ambivalencia nem kell. Ami viszont kell, az a rengeteg gyakorlás – valahogy úgy, mint a sportban”.

A szervezők kiemelik, meghívottjuk egyebek mellett a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemen már egy évtizede kísérletezi ki a jobbnál jobb módszereket, amelyekkel íráskészségünket fejleszthetjük. Módszerei pedig nemcsak akkor jöhetnek jól, ha valaki novellát vagy publicisztikát írna, a marketingnél, az eladásnál, a vállalkozásodnál is hasznos lehet.

Az utóbbi eseményre a helyek hétfő délelőtt elfogytak, de ha bejutunk, a későbbiekben beszámolunk róla.

Kiemelt kép: lackfi-janos.hu