Két meccsen múlik a megyei bajnoki cím

A Székelyudvarhelyi Golimpiákosz az 5. Ligában szerepelt legutóbb, most két meccsre került a megyei bajnoki címhez.
Archív fotó: Sinka-Király Levente

Minimum négy csapat nevezését várta a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület a 2020-2021-es focibajnokságba, akiknek május 8-áig hét találkozót kellett volna játszaniuk ahhoz, hogy a megyei bajnok részt vehessen a harmadosztályos selejtezőn.

A nevezési határidőig azonban mindössze két csapat jelezte szereplési szándékát: a Székelyudvarhelyi Golimpiákosz és Maroshévíz együttese. Így egy oda-visszavágós találkozón döntik el, hogy mely csapat lesz az idei év bajnoka. Ha a két találkozón olyan eredmények születnek, hogy egyformán fog állni pontokban és idegenben szerzett gólszámban is a két csapat, akkor a második mérkőzés végén büntetőrúgások döntik el a bajnoki címet. Amennyiben a járványügyi szabályok miatt ebben az évben nem rendeznek találkozókat, úgy a bajnokcsapat a következő évi Román Kupa sorozatban indulhat el.

Az első találkozót május 26-án rendezik Székelyudvarhelyen, míg a visszavágóra 29-én kerül sor. A két együttesnek eleget kell tennie több követelménynek is:  a szervezőknek be kell mutatniuk május 25-éig a csapatban szereplő személyek negatív koronavírus-tesztjét, napirenden kell lenniük az esetleges tartozások kifizetésével, az érvényes láttamozást és érvényes orvosi vizsgát is fel kell mutatniuk.

A mérkőzés játékvezetőinek, illetve a megfigyelőknek a tesztelését a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület fizeti ki. A második találkozó végén sor kerül a díjazásra, a nyertes csapatot kihirdetik bajnoknak.

A HMLE korábban azt is közölte, hogy amennyiben a járványügyi szabályok lehetővé teszik, úgy más tornákat is szerveznek a megyei, illetve a körzeti bajnokságban szereplő együttesek számára.