Két gyerek sérült meg a vásárhelyi autóversenyben

Fotó: Sarin Craciun

Nem csak a Vibe dübörgött hétvégén Marosvásárhelyen, hanem a Super Rally sorozat második, vásárhelyi fordulója is, amelyen az ökölvívó világbajnok és többszörös országos bajnok pilóta, Mihai Leu által vezetett együléses autó egy kanyarban kicsúszott, és a szalagkorlátnak ütközött, mely során két, a nézők között lévő gyermeket könnyebben megsebesített – számol be az esetről az Agerpres hírügynökség.

„Baleset történt a Ştefan cel Mare és Borsos Tamás kereszteződésében. Egy 54 éves férfi által vezetett versenyautó egy biztonsági kerítésnek ütközött, és két, a kerítés mögött tartózkodó 6 és 8 éves kiskorút megsebesített. Mindkét gyermeket kórházba szállították orvosi ellátásra. A rendőrök büntetőjogi kivizsgálást indítottak az eset pontos körülményeinek tisztázására” – olvasható a Maros megyei rendőrség közleményében.

„Egy kanyar előtt fékeztem, az autó nagyon keményen reagált, próbáltam kiigazítani, de nem sikerült annyira, mint reméltem. Nekimentem egy kerítésnek, és az a kerítés ráesett néhány emberre, sajnos egy gyereket is ért az ütés. Elvágta a lábát. Beszéltem az édesanyjával, azt mondta, hogy a gyerek kicsit megijedt. Borzasztóan sajnálom, hihetetlen, nem tudom leírni az érzéseimet, de remélem, hogy beszélhetek majd velük” – fejezte ki sajnálatát a történtek miatt a pilóta.

A gyerekek felületi sérüléseket szenvedtek a Gazeta Sporturilor leírása szerint, és kisebb orvosi ellátásra szorultak, de a rendőrség közlésével ellentétes információkat közöl a sportújság, miszerint nem kellett őket kórházba szállítani. Az esetet követően Mihai Leu meghívta egy étterembe a két fiút, és felajánlotta nekik a marosvásárhelyi szakaszon elnyert trófeákat, illetve megbeszélte szüleikkel, hogy elkísérhetik a versenyzők a következő, dévai futamra.

Fotó: gazetasporturilor.ro

Az esetet követően a Román Sportautó Szövetség bejelentette, hogy vizsgálatot indít az eset körülményeinek tisztázásáért, ugyanígy a Maros megyei rendőrség is, amelynek rendőrfőkapitányától személyes tájékoztatást kért Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármester, aki Facebook-bejegyzésben így reagált az incidensre:

A gyerekeink biztonsága a legfontosabb! A továbbiakban semmilyen körülmények között nem engedélyezem Super Rally vagy hasonló rendezvények megszervezését Marosvásárhelyen. A ma délutáni baleset bebizonyította, hogy a veszélyt akkor sem lehet kizárni, ha minden óvintézkedést betartanak a szervezők.