Két gyalogost ütött el az átjárón

Elütöttek két gyalogost a városi könyvtár előtti átjárón, érkezett be a hívás a mentőszolgálathoz 13 óra 59 perckor. „Az épület és az azelőtti járdasziget közötti átjárón történt a baleset. Az autóvezető figyelmetlenség miatt az útnak a vonalát nem követte, és ráment a gyalogátjáróra, amin két gyalogos tartózkodott” – mondta megkeresésünkre László Szabolcs, a helyi rendőrség igazgatója.

Beszélgetésünkkor a rendőrök még a helyszínen tartózkodtak, így a gyalogosakat elütő édesanya is, aki még ijedten ugyan, de kérésünkre rekonstruálta az eseményeket.

„Hazafele tartottam a gyerekkel, és elkezdett sírdogálni hátul, amikor a kanyart kellett volna bevennem. Kifogyott a cumisüvegje, az volt a problémája, én reflexből egy másodpercre hátranéztem. Ezért a kanyart nem vettem be, és besodródtam ide az átjáróhoz, s ott voltak ketten rajta. Nem tudtam megállni, elestek, ezután lefékeztem, és kiszálltam. Nagyon gyorsan történt minden. Kiérkeztek a mentősök, de azt mondták, zúzódásaik vannak, de jól vannak” – mesélt. Mivel elmondása szerint nagyon kis sebességgel közlekedett, az autóban nem keletkezett kár, a kocsiban ülőknek sem lett problémájuk.

A Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatójától megtudtuk, ők és a SMURD rohamautója érkezett a helyszínre. Mindkét elütött személyt a sürgősségre szállították: egy 46 éves nőt enyhe, sebnélküli fejsérüléssel, és a jobb könyökén egy horzsolásos sérüléssel, illetve egy 36 éves nőt, akit minimális ütés ért az alsó végtagjain, de nem volt törése. „Agyrázkódás, eszméletvesztés nem volt, mindenki tudta, hogy mi történt” – mondta Domokos Iván.