Két garázsban tartott és árult drogot (videóval)

Bűnszövetkezetet lepleztek le halottak napján a hatóságok, fotó, videó: a Hargita megyei rendőrség

November elsején nyolc helyszínen tartott házkutatást a Hargita és Maros megyei rendőrség szervezettbűnözés elleni szolgálata a megyei Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság ügyészeivel közösen, tájékoztat közleményében a megyei rendőrség.

A gyanúsítottak lakásait saját használatra és kereskedelem céljából tartott drogok után kutatva keresték fel. A Hargita megyei rendőség emellett még három házkutatást tartott olyan személyeknél, akiket csempészettel és pénzmosással vádolnak.

A nyomozásból kiderült, hogy 2021 folyamán egy férfi két garázst bérelt ki Székelyudvarhelyen, hogy ott rejtegesse és onnan árulja a drogokat, valamint a jövedékiadó-köteles termékeket.

A házkutatások során 68,8 gramm amfetamint, 38.580, valószínűleg csempész cigarettát, 370 liter zárjegy nélküli alkoholt, mobiltelefonokat, 1.005 eurót és 6.037 lejt találtak és koboztak el a hatóságok.

November elsején az egyik férfit 24 órára őrizetbe vették, majd jogtalan kábítószerbirtoklás és kereskedés vádjával 30 napos előzetes letartóztatási parancsot adtak ki ellene. Hat másik személy ellen szintén bűncselekmények elkövetésének gyanújával folyik a nyomozás annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan milyen szerepet töltöttek be a szervezetben.