Két érmet hozunk el a vébéről

Fotó: A Góbék Teqball Team Facebook-oldala

Hétvégén rendezték a harmadik teqball világbajnokságot, ezt korábban beharangoztuk portálunkon és arról is írtunk, hogy Szécsi Barna, Reims egyéni világbajnoka miért nem vett részt a tornán.

Mivel ő kimaradt a keretből, Györgydeák Apor, az SzFC játékosa szerepelt egyéniben. Magabiztosan nyerve a csoportját jutott be a legjobb tizenhat közé, ahol három szettben a japán Akinori Waset verte meg, majd a német Joel Nissleint két játszámban a negyeddöntőben. Az elődöntőben Blázsovics Ádám parancsolt neki megálljt, később a magyar a döntőt is behúzta és világbajnok lett. Györgydeák a bronzmeccsen a tavalyi világbajnok páros egyik tagja, a montenegrói Bogdan Marojevic ellen diadalmaskodott három szettben és állhatott fel a dobogóra.

Vasárnap a párosok éremcsatái következtek, először a Lázár Zsolt és Mitri Rita által alkotott vegyes duónk küzdhetett a bronzért, miután az elődöntőben a Bányik Csaba-Janicsek Zsanett párostól kikaptak az elődöntőben. A vegyes páros versenyt a Marcos Viera és Natalia Guitler összeállítású brazilok nyertek Bányik Csabát és Janicsek Zsanettet megverve a döntőben. Ők tavaly Reimsben a férfi párosok versenyében végeztek a negyedik helyen, hiszen akkor még nem írtak ki vegyes páros kategóriát. Nikola Mitro és Maya Umicevic a harmadik helyért vívott csatában erősebbnek bizonyult Zsoltnál és Ritánál, így vegyespárosunk lemaradt a dobogóról.

Nem így a férfi páros, amely ugyanolyan felállásban, mint Reimsben Ilyés Szabolccsal és Lázár Zsolttal állt asztalhoz. Ők egy kisebb megingással – vereséget szenvedtek a csoportban a franciáktól – meneteltek az elődöntőig, ahol Reims világbajnokai: Bogdan Marojevic és Nikola Mitro következtek, és állták útjukat a mieinknek. A döntőben a Blázsovics Ádám és Bányik Csaba duó visszavágott a montenegróiaknak a Reimsi döntőért megnyerve ezzel a vébét. Ilyés és Lázár a bronzmérkőzésen a csoportküzdelmek során őket megviccelő franciákkal Julien Grondinnal és Hugo Rabeux-szal játszottak és két szettben múlták őket felül, begyűjtve a székely delegáció második bronzérmét.

Két kategóriában is megszerezve az elsőséget, a magyarok végeztek az éremtábla elején, őket Brazília, Montenegró, Lengyelország és Románia követte.