Két bajnoka lehet a megyének

A járvány dönt arról, hogy ki lesz a bajnok.
Archív fotó.

A Hargita megyei labdarúgó 4. Liga két csoportjának az éllovasai, a Székelyudvarhelyi Sporting, illetve a Gyergyószentmiklósi VSK oda-visszavágós találkozón küzdhet meg a bajnoki címért, amennyiben a hatóságok olyan engedményeket hoznak, amelyek után megtudják rendezni a találkozókat.

A szövetség honlapján közzétett határozat szerint egy másik feltétele a mérkőzések megrendezésének az, hogy az udvarhelyi együttes megszerezze a sportigazolványt. Erre azért van szükség, mert a megyei bajnok csak abban az esetben indulhat a harmadik ligát érő selejtező tornán, amely rendelkezik ezzel az igazolvánnyal. A gyergyói csapatnak ez megvan, az udvarhelyinek nincs. Ha a Sporting ezt nem szerzi meg, akkor két megyei bajnokot hirdetnek és a selejtező tornán a gyergyói csapat vesz részt.

Az udvarhely körzeti bajnokságot

is befagyasztotta a szövetség, illetve azt is eldöntötte, hogy a csoportokból nem esik ki egy együttes sem, valamint a két első helyezett a következő szezonban egy osztállyal fentebb szerepelhet. Így az 5. Liga Udvarhely körzeti csoportját toronymagasan vezető Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz és a második helyezett Felsőboldogfalva jövőben a 4. Liga nyugati csoportjának lesz a tagja.

A 6. Ligából Kissolymos és Máréfalva folytathatja a következő idényt a 5. Ligában.

A kupasorozat Hargita megyei szakaszát szeretnék befejezni. Ha lehetséges lesz, még négy fordulót rendeznek, augusztus 5-ig ki kell hirdessék a kupagyőztest, amely az országos szakaszban folytatja a megmérettetést.

A 2020-2021-es idényre a benevezési határidő a felnőtt együtteseknél augusztus 5., míg az ifjúsági bajnokságokba augusztus 31-ig lehet jelentkezni. Azon csapatok jelentkezését, amelyeknek anyagi tartozása van a szervezők felé, nem fogadják el.

Az átigazolási időszak július 14-től október 5-ig tart. Azok az amatőr labdarúgók, akik az aktuális csapatuk beleegyezése nélkül igazolnának egy másik együttesbe, egy írott kéréssel megtehetik azt július 15. és 25. között. Ezt a kérést a megyei labdarúgó egyesülethez kell eljuttatniuk.

A fent említett találkozók sorsáról július 14-én dönt a szövetség.