Készülnek a lányok, csak bírják szusszal

De mire a gumi?, fotók: GÁL ELŐD

A csarnokba megyek, hogy Mester Zsoltot, a Hargita Kézilabda Klub edzőjét kérdezzem a múlt hétvégi Meditop Kupáról, és az előttük álló bitangnehéz hétvégéről.

A keddi edzésen a hatos mellé kihelyezett kerékpárgumikkal támadóformációkat gyakorolnak a lányok. Már, akik maradtak, hisz sokan még karanténban vannak, árulja el a mester, aki elégedett a tizenkilencedik alkalommal megszervezett Kárpát Meditop Kupán elért eredménnyel: harmadik helyen végzett a csapat.

Ez annak fényében még nagyobb eredmény, hogy indulás előtt több játékos koronavírustesztje lett pozitív, és így 16 játékos helyett végül 11 játékossal utaztak Miskolcra. Nem csak nekik nehezítette meg hétvégéjüket a koronavírus, a rendszeres résztvevő Ada sem tudott elutazni a tornára, helyettük Sárospatak lépett be, rajtuk és az udvarhelyieken kívül Borsod, Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely csapatai vettek részt, míg Szlovákiát Naszvad képviselte.

A csapat alapemberére, Miklós Flórára a Meditop Kupán is számíthatott az edzés, és a hétvégi mérkőzéseken is számíthat

A tornát végül Borsod nyerte, akikkel egy nagyon kiélezett elődöntőt játszott a Hargita Kézilabda Klub, és ugyan az eredményességre is figyeltek, Mester nem bánja, hogy így alakult, a határontúli kapcsolatok megtartásán túl a csapatépítésen volt az elsődleges fókusz. Az sem mellékes, hogy ez egy nagyon jó felkészülési lehetőség volt a mostani hétvégére, ami egyáltalán nem lesz egyszerű az udvarhelyi lányok számára.

Három nap, három mérkőzés a csarnokban

Péntek délután a felnőtt csapatban is játszó ifjúsági 1-esek a bajnoki csoportjukat vezető Sepsiszentgyörggyel játszanak a sportcsarnokban 16 órától. Az udvarhelyi lányok célja megfogni a csoportból továbbjutást érő harmadik helyét. Ehhez Szászsebesnek, Meggyesnek és Fogarasnak is lesz egy-két szava, mind a négy csapat 2 ponton belül van a tabellán. „Szoros mérkőzést fogunk játszani, és a gólarányra is kell figyelnünk, mert megvan a lehetősége, hogy az dönt majd a továbbjutó csapatok kilétéről” – mondja Mester.

Egy napot sem pihenhetnek a lányok, szombaton egy igazi csemegét láthat a közönség a csarnokban. Sorsoltak a Román Kupában, és így az elsőosztályban érdekelt Craiova lesz az udvarhelyi lányok ellenfele 15 óra 30 perctől. A mérkőzést a KamerAréna Facebook-oldalon a tervek szerint élőbben közvetítik. „Úgy gondolom, hogy egy első osztályú csapattal fogunk játszani, óriási lépés, meg tapasztalat lesz a lányoknak” – mondja Mester Zsolt edző, majd így folytatja:

Mester Zsolt a sűrű hétvégére készíti fel játékosait

„Élvezném, ha a meccs után azt tudnám mondani, hogy kicsit sikerült tanulni tőlük, és persze, ha taktikailag borsot tudok törni az orruk alá, azt is nagyon élvezni fogom. Ne legyen egy lefutott mérkőzés, kelljen dolgozzanak érte, és akkor én már elégedett leszek, icipicit ijedjenek meg”.

És ezzel még nincs vége,

sőt, vasárnapra marad a hétvége legfontosabb mérkőzése, a Temesvár elleni bajnoki, amely 11 órakor kezdődik a csarnokban. „Temesvár közvetlenül előttünk van a tabellán. Szeretnénk egy olyan csapatot is megverni, aki nem lép vissza a bajnokságból” – mondja Mester, miután Nagyvárad és Slatina – mindkettőt legyőzte a HKK – visszalépett az idény további küzdelmeitől.

A héten és a Meditop Kupán tudtak új elemeket gyakorolni, főként védekezésben, Mester ezeket szeretné viszontlátni a hétvégi mérkőzéseken: „a legfontosabb, hogy hatvan percen keresztül szeretnék kidolgozott, pontos, fegyelmezett játékot látni”, mondja.

A Meditop Kupán a két nap alatt lejátszott három mérkőzés kondíció szempontjából is nagy segítség, szokni kell a sok meccset, nem szeretnék hátrányként megélni, hogy ennyi van. Főként, hogy nagyon sűrű február és március vár a lányokra, pláne azokra, akik az ifiben is érdekeltek, „10 nap alatt akár 6 mérkőzést is kell játszani”.

A Kárpát Meditop Kupa legjobb kapusa, Sánduly Zsófia

Szerencsére, ha minden jól megy, elég hosszú sorral várhatják a mérkőzéseket, bár ez most nem látszik, mondja az edzésen, egyelőre haton vannak karanténban, de csütörtökön ők is csatlakozhatnak a csapathoz. Jól vannak, nyugtat meg Zsolt, aki folyamatosan tartja velük a kapcsolatot. A kapusposzton is lesz tartalék Sánduly Zsófia mögött, – bár őt sem kell félteni, a miskolci torna legjobb hálóőrének választották – Nedelcu Claudiára is számíthatnak, és hamarosan reaktiválják egy régi kapusukat, aki most végzett Kolozsváron, és jelenleg nem köti profi szerződés.

A temesvári mérkőzéssel lejárnak az idei alapszakasz odavágói és jön a szezon második fele. A visszavágók első mérkőzésén a csoportunk harmadik helyén Gloria Beszterce lesz az ellenfél, amely csapatban több Udvarhelyen pallérozott játékost is láthatunk a pályán. Bálint Noémi sérült, de Fekete Anna Dóra, Szabó Szilvia és Munteanu-Korodi Krisztina is újra az udvarhelyi közönség előtt kézilabdázhat.