Készítheted a gyermeket az előkészítőre

Online vagy személyesen is benyújtható az előkészítő osztályokba való beiratkozási kérelem május 3-a és 18-a között – emlékeztet az oktatási minisztérium.

A kérelemhez kell csatolni:

– sorolja a keddi bejelentésre hivatkozva az Agerpres hírügynökség. Mint a székelyudvarhelyi polgármester hivatal tájékoztatójából kiderül, ezeket az ajánlóleveleket – amelyek a speciális kritériumok teljesítéséhez szükségesek például a step by step osztályokban – április 5. és 26. között kérhetik a szülők.

Arról is tájékoztat az Agerpres, hogyha a beiskolázási kérelem nem a gyermek lakókörzetének megfelelő iskolába szól, akkor az ezt indokló különleges feltételeket is igazolni kell. Az általános feltételek megtalálhatók a beiratkozási űrlapon, a specifikus feltételeket minden iskola külön szabja meg.

Ha a gyermeket a rendelkezésre álló helyek hiánya miatt nem írják be a kért iskolába, a szülő kérvényezheti a gyermek felvételét a lakókörzet szerinti iskolába; ehhez be kell jelölnie a jelentkezési űrlapon ezt a lehetőséget – olvasható még az Agerpresen.

A kilenc udvarhelyi iskolában

idén 14 hagyományos előkészítő osztályt indítanak, ezen kívül két alternatív, step by step csoport is indul, újdonság, hogy a Peda mellett a Tompában is. Arról, hogy mely tanítónénik vezetésével indulnak az osztályok, mekkora létszámmal, illetve milyen specifikus kritériumrendszerhez kötött a bejutás, ide kattintva olvashatsz bővebben.

Ez nem csak a házi feladatról és a nagy iskolatáskáról szól

Ha nem vagy a hagyományos oktatás híve, de a step by step sem a kedvenced, Waldorf oktatást is választhatsz Udvarhelyszéken, hisz a lengyelfalvi mellett idén újabb iskolában, Kisgalambfalván is osztályt indítanak. Az említetteken kívül a Budvár Szociális Központ roma tanulóinak oktatására egy 12 helyes osztály indul, míg a Szent Ferenc Egyesület diákjai számára 5 helyet különítettek el.

A bejutások első eredményeit május 31-én közlik az iskolák, mielőtt elkezdődne a beiratkozás második fordulója június 6-án. A végleges eredményeket június 15-én fogják nyilvánosságra hozni.

Kiemelt kép: EGYED UFÓ ZOLTÁN (archívum/a lengyelfalvi Waldorf iskola megnyítója)