Késsel és verekedéssel ért véget a pénteki buli

A kép nem most pénteken készült, csak illusztráció, forrás: a klub Facebook-oldala.

Szombaton, január 14-én hajnalban 4 óra 30 perc körül értesítették a székelyudvarhelyi rendőrséget arról, hogy Székelyszentmihályon botrány tört ki több személy között. 

A rendőrök helyszíni vizsgálatából kiderült, hogy egy helyi klubban rendezvényt tartottak, ahol egy félreértés miatt összeverekedett két csoport székelyudvarhelyi. Egy 38 éves férfi és 33, valamit 21 éves társa állt szemben öt másik, 20 és 39 év közötti férfival. 

A konfliktus végül odáig fajult, hogy a 38 éves férfi megfenyegette és késsel megütötte 20, valamint 25 éves ellenfelét, majd két társával kerítésdeszkákkal kezdték ütni az ötfős csoportot. A sérültekhez a székelyudvarhelyi mentőszolgálat orvosos kocsija, valamint egy SMURD-mentőautó szállt ki, őket a sürgősségi osztályra szállították be orvosi kezelésre, de a kórházi beutalást elutasították. A két férfi fej- és vállsérülést, valamint kisebb testi sérüléseket szenvedett az ütésektől, tudtuk meg Dr. Domokos Ivántól, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatójától.

Egy Gábor visszatér

A rendőrség nyomozást indított testi sértés vagy más erőszakos cselekmény, rongálás, rend- és csendzavarás, veszélyes tárgyak jogtalan viselése vagy használata miatt. Vasárnap, január 15-én a 38 éves férfi, Gábor Róbert ellen 60 napos hatósági felügyeletet rendeltek el, a másik két férfi szabadlábon védekezhet, nyilatkozta megkeresésünkre Bejan Elena Vasilică, az ügyészség munkatársa.

A PÉNTEK SOHA NEM ÉRHET VÉGET?

Gábor Róbert Facebook profilja alapján az Egon Rezident klubban rendezett bálról jelentkezett be élő adásban pénteken.

A döntés szerint Gábor Róbertnek tilos elhagynia hatósági engedély nélkül Székelyudvarhely területét, be kell jelentenie, ha lakóhelyet vált, jelentkeznie kell a nyomozó hatóságoknál és a bíróságon, valahányszor beidézik, továbbá nem közelítheti meg a sértetteket, azok családtagjait vagy a tanúkat, közvetlenül nem kommunikálhat velük.

Nem ez az első eset, hogy bűncselekményt követ el a korábban szintén börtönbüntetésre ítélt Gábor család legnagyobb fia: 2017-ben több hónapnyi körözés után a marosvásárhelyi börtönbe vitték, hogy letöltse hét évnyi börtönbüntetését, melyre különböző bűncselekmények miatt ítélték jogerősen.

A rendőrök ugyanakkor 50.000 lejes bírságot is kiszabtak a kereskedelmi egységre, mivel – amint az a rendőrség vizsgálatából kiderült –  engedélyek nélkül működtették azt, emellett 3.523 lej elkobzását is elrendelték – közölte Robert Costan helyettes rendőrszóvivő.

A bár tulajdonosát is próbáltuk elérni telefonon, cikkünk megjelenéséig nem sikerült. Cikkünk frissül, amint új információt tudunk meg.