Késő estig ne számíts vízre (frissítve)

Amíg szerda reggel még úgy tűnt, hogy csak a város magasabb területeit és két községet érint a vízszünet, kora délutánra az az ötezer köbméteres víztartalék is kifogyott, amely egy meghibásodás esetén rendelkezésre áll a városlakók számára. Ezért nincs most már a város egész területén víz, magyarázta telefonos megkeresésünkkor Izsák Attila Levente, a Harvíz vízszolgáltató vállalat székelyudvarhelyi munkapontjának vezetője.

A vízszünet oka egy, szerda hajnali órákban a víztisztítóállomáson történt áramkiesés, amely tönkretette a vezérlőberendezés egy részét, pontosabban egy számítógép modult. Ilyen alkatrészt legközelebb csak Brassóban találtak a vízszolgáltató vállalat munkatársai, a beszerelése, illetve a hálózat újraindulása pedig legalább négy-öt órába telik. Legjobb esetben tehát a késő esti órákban indul újra a vízszolgáltatás – mondta még el Izsák Attila Levente.

Frissítés:

22 óra 07 perckor

Meg nem erősített forrásból (haha) úgy tudjuk, hogy 23 órától talán lesz víz. A Kossuth utcai szerkesztőségben már van, a Táborból, a Bethlen negyedből és a Bethlen utca központibb részéről olyan visszajelzés jött, hogy ott még nincs.

22 óra 33 perckor

A Tábor negyedben is kezdett csorogni.

22 óra 35 perckor

A Bethlenben is köhög már a csap.