Kéreti magát a tavasz

Hideg időre, csapadékra és megerősödő szélre kell számítani az ország nagy részében március 22. és 26. között – figyelmeztetett vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A meteorológusok figyelmeztetése szerint főleg az ország déli és délkeleti részén – de helyenként Erdélyben is – kedd délelőtt 10 óráig esőre, havas esőre és havazásra kell számítani, így a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban is havazás várható.

A hétre vonatkozó előrejelzés szerint hétfőn az ország nagy részén hideg lesz, délen és délkeleten a megszokottnál akár 10 fokkal is alacsonyabb hőmérsékleti értékekre lehet számítani. Kedden és szerdán az ország keleti és délkeleti felében, valamint a hegyekben megélénkül a szél, szerdán az ország déli és keleti részén havas esőre lehet számítani. A hőmérséklet továbbra is alacsony marad, éjszaka különösen lehűl, az ország számos területén fagyra számíthatunk.

A szakemberek szerint a hideg idő egészen március 26-áig, péntekig kitart, addig éjszaka és reggel fagypont alá csökken a hőmérséklet.

A weather.com előrejelzései szerint Székelyudvarhelyen csütörtökig nappal maximum plusz 3 és plusz 4 közötti értékekre kell számítani, éjszaka azonban mínusz 7 fokra is lehűl az idő. Péntektől felmelegedés jöhet, a nappali értékek 4-ről 7 Celsius-fokra, szombaton 9 fokra emelkednek, míg az éjszakai mínusz 2 és plusz 1 Celsius-fokra. Pénteken és szombaton helyenként felhős lesz az ég, kevés (mindössze 8 százalék) a csapadék valószínűsége, vasárnap azonban nappali 12 fokra és helyenként záporokra (40 százalékos valószínűség) számíthatunk.

Agerpres