Keresztúron is hangosbemondanak, önkéntest keresnek és űrlapot osztanak

Hétfőn délután az állami rendőrség járja a várost, és arra buzdítanak, hogy maradj otthon. (Nálatok otthon maradnak rendesen az emberek? – írd meg hozzászólásban vagy Facebook-üzenetben).

Székelykeresztúron olyan önkéntesek jelentkezését várja az helyi önkormányzat, akik segíteni szeretnének a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Jelentkezni a 0769625218-as telefonszámon szociális szakfelügyelőnél, vagy a titkárság 0266242190-es számán lehet.

Felhívják mindazok figyelmét (idegenben élő családtagok, rokonok, szomszédok stb.) akiknek tudomásuk van olyan hozzátartozók nélkül élő 65 évnél idősebb személyekről, akik segítségre szorulnak, jelentsék be őket a fent megadott telefonszámok egyikén.

A kisvárosban a tűzoltóság segítségével szombaton végezték el a fertőtlenítést a parkokban, játszótereken, illetve minden utcában. Ezeket a továbbiakban rendszeresen megismétlik – írják a Facebook oldalukon.

Hétfőn a kenyér-, illetve élelmiszerüzletekbe a kijárási tilalomkor szükséges formanyomtatványokat eljuttatták. A Változás Székelykeresztúr mozgalom is elhelyezett ilyen nyomtatványokat a hirdetőtáblákon. Ha van nyomtatási lehetőséged, innen és innen letöltheted őket.