Kerestetik a megye futsalbajnoka

Újra megszervezi a megyei futsalbajnokságot a Hargita Megyei Labdarúgó Szövetség, a tervek szerint február–március időszakban, tornarendszerben, földrajzi elhelyezkedés és a csapatok számától függően. Az egyes tornák győztesei a végső nagydöntőben mérkőznek meg egymással, a győztes pedig Hargita megye futsal-bajnoki címét szerzi meg – írják közleményükben.

Tájékoztatásuk szerint részt vehetnek a megyei bajnokságban szereplő csapatok a már meglévő, érvényes leigazolásokkal, de új csapatok jelentkezését is várják. Az új csapatok az alakuláshoz szükséges illetékekről ide kattintva találhatsz információt, itt pedig a beiratkozási kéréseket találod. Érdeklődni és beiratkozni 2022. február 8-ig Bálint Attilánál, a futsal szakbizottság vezetőjénél lehet a 0742.485.079-es telefonszámon.

A bajnokságra való beiratkozási díj 100 lej, azonban azon csapatok, melyek felajánlják, hogy megszerveznek egy tornát, mentesülnek a beiratkozás díjától. A résztvevő csapatok ezen kívül, a tornák során 35 lejt kell, hogy fizessenek mérkőzésenként, ami fedezi a játékvezetői és a megfigyelői díjakat.

Azok a nagypályás játékosok, melyeknek csapatai nem indulnak a futsalbajnokságban, eligazolhatnak más csapathoz is, de egy új futsal-igazolást kell készíteniük, amely csak a teremtornákra érvényes.

A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesületnek be kell tartania a Román Labdarúgó Szövetség szabályait és előírásait, így a bajnokságban csak azok léphetnek pályára, akik eleget tesznek a következő feltételeknek: eltelt 10 nap a teljes oltásuk óta vagy átestek a betegségen és ezt igazolni tudják, vagy a mérkőzések előtt negatív tesztet tudnak felmutatni.

A torna mérkőzései a teremlabdarúgás szabályai szerint zajlanak, kivételt képez az, hogy a kétszer 20 perces játékidőt csak az utolsó két percben lesz megállítva, amennyiben a játék áll, például szabálytalanság esetén.

Kiemelt fotó: SINKA-KIRÁLY LEVENTE/archívum