Kerestély József és Csog Csongor a válogatottban brillírozott

Kerestély a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, fotó: FRF.RO

Két felkészülési mérkőzést játszott Románia U19-es futsalcsapata január 18-án és 19-én, Moldova korosztályos válogatottjával. A román nemzeti együttesben nem csak, hogy helyet kapott a Székelyudvarhelyi FK két játékosa, Csog Csongor, és Kerestély József, de utóbbi a csapatkapitányi karszalagot is viselhette a Robert Lupu által irányított csapatban.

A Vasluiban rendezett barátságos mérkőzéseket egy ugyanott tartott edzőtábor előzte meg, amellyel a csapat az idei Európa-bajnokság selejtezőire is készült. A román válogatott Oroszországgal, Szlovákiával és Grúziával együtt az ötödik selejtezőcsoportban szerepel, amelynek küzdelmeit márciusban rendezik Romániában. A korosztályos Európa-bajnokság 2022. szeptember 3.–10. között lesz a spanyolországi Jaénben, és a selejtezőcsoportok győztesei vehetnek részt rajta.

A Moldova elleni barátságos mérkőzéseken

a román csapat nem is okozott csalódást, az első, január 18-án rendezett mérkőzést simán, 5-0 arányban nyerték meg, és ebből Kerestély is jócskán kivette a részét, két góllal járult hozzá csapata sikeréhez.

A második mérkőzést január 19-én, szerdán délelőtt 11 óra 30 perctől játszották, ezt a találkozót Románia 3-0 arányban nyerte meg, és ekkor sem maradtunk FK-s gólszerző nélkül, ezúttal Csog Csongor talált be.

A két mérkőzés után Robert Lupu frissen kinevezett szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott. „Két sikeres mérkőzés volt, amelyeken a fiúk igyekeztek minél pontosabban átültetni a gyakorlatba azt, amit az edzéseken gyakoroltunk. Nem volt könnyű, elsősorban azért, mert rövid volt az együtt töltött idő, és nem tudtuk pontosan, hol állunk” – írja a szövetségi kapitány a Román Labdarúgó Szövetség honlapján. Lupu nagyon ígéretes generációnak nevezte a fiúkat, ugyanakkor megköszönte a kluboknak, hogy nélkülözni tudták a játékosokat, és a nemzeti csapat rendelkezésére bocsájtották őket.