Kereskedőket büntetett a rendőrség Udvarhelyszéken

Február 16-án, csütörtökön ellenőrzéseket tartott Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron a Hargita megyei rendőrség gazdasági bűnözéseket kivizsgáló osztálya annak érdekében, hogy megakadályozzák a pénzügyi visszaéléseket, valamint az élelmiszer raktározással és kereskedelemmel kapcsolatos kihágásokat. 18 kereskedelmi egység került a látóterükbe, 15 esetben kihágás miatt büntetést róttak ki összesen 15.200 lej értékben és elkoboztak 397 lejt, amely nem volt hivatalosan nyilvántartásba véve.

Többek közt az átvett pénzösszegek pénzügyi nyilvántartásba vételének elmulasztása, a szerzői és ezzel kapcsolatos jogok megsértése, valamint az állategészségügyi és fogyasztóvédelmi szabályok áthágása miatt bírságoltak. Az ellenőrzéseken részt vettek a megyei fogyasztóvédelem munkatársai, valamint egy állatorvos a Hargita megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság részéről, áll a Hargita megyei rendőrség weboldalán pénteken megjelent közleményben. 

Nemcsak a gazdasági bűnözésellenes osztálynak volt dolga

csütörtökön. Délelőtt 9.40 körül egy 69 éves korondi férfi Parajd felől Farkaslaka irányába tartott a 13/A országúton, amikor elvesztette az irányítást a kocsi fölött és az útszéli kerítésnek ütközött. A sofőrnél nem mutatott ki alkoholt a mérőkészülék, sérülései miatt kórházba vitték, áll a rendőrség közleményében. 

Aznap 12.30-kor egy 29 éves férfit is „lekapcsolt” a rendőrség, az illető Szentegyházán vezetett bejegyzetlen járművet. Bűnügyi dossziét állítanak ki a nevére emiatt.