Keresik a legjobb háziorvost és asszisztensét

Minél több határon túli családorvost és asszisztenst szeretnének díjazni A nemzet háziorvosa budapesti gáláján novemberben, ezért várják a páciensek mellett a civil szervezetek, közintézmények, iskolák, egyházak, szerkesztőségek ajánlását az Év praxisára, amely 2019-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) égisze alatt zajlik.

2018-ban a 10 legjobb határon túli háziorvos között 5 erdélyi állt a dobogón, közöttük az első helyezett Dr. Cuzic Melinda Szovátáról, Dr. Széles Czézár Júlia Csíkszeredáról, Dr. Finna Judit és Dr. Szabó Zoltán Marosvásárhelyről, valamint Dr. Erdő Szabolcs Brassóból.

2014-ben két udvarhelyi nyertese is volt a pályázatnak, akkor Orbán Klára kapta a legtöbb voksot, a harmadik helyezett Oláh Amália volt. A zetelaki Kolumbán Antal Ilona pedig ötödik lett.

A javaslat szövegének minimum 15 – 20 mondatosnak kell lennie, és szükség van a jelölt orvos vagy asszisztens pontos nevére, a praxis e-mail címére és a rendelő telefonszámára is. Anonim pályázatokat nem fogad el a zsűri, ezért alá is kell írni a javaslatot.

Írhatnak az orvos vagy az asszisztens szaktudásáról, empátiájáról, a bizalomról, egy-egy küzdelmes gyógyulásról, arról, hogy mekkora lelki támaszt jelenthet a rákos betegnek, hogyan diagnosztizál villámgyorsan, vagy támogatja anyagilag rászoruló betegeit, illetve bármi másról, amit fontosnak tart a jelölő személy.

A történeteket az ajánló oldalon küldhetik be 2019. szeptember 14-én, éjfélig. A zsűri döntése után szeptember 22. és október 5. között lehet szavazni ugyanazon a honlapon. A legmagasabb pontszámot elérő 10-10 orvos és asszisztens értékes felszereléseket, ajándékcsomagokat nyernek a támogatók felajánlásából.