Kenyában van Iohannis

Forrás: presidency.ro

Kedden megkezdte afrikai látogatását Klaus Iohannis, elsőként kenyai hivatali kollégája, William Ruto fogadta a nairobi elnöki rezidencián, írja a Transtelex.

Az ünnepi alkalomból a helyi elnöki zenekar eljátszotta a kenyai, majd a román himnuszt is. 

A két államfő négyszemközti megbeszélést is folytatott az Agerpres szerint, amit hivatalos tárgyalások követtek, a környezetvédelemmel és a politikai együttműködéssel kapcsolatos kétoldalú dokumentumokat írtak alá, majd közös sajtótájékoztatót tartottak.

Délután Iohannis koszorút helyezett el a Jomo Kenyatta Mauzóleumnál, majd az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) vezérigazgatója fogadta az ENSZ nairobi hivatalában.

Szerdán a román államfő feleségével együtt ellátogatott a Nairobi Nemzeti Parkba. A kenyai látogatás központi témája a klímaválság enyhítésével és a környezetvédelemmel kapcsolatos együttműködés, a nemzeti parkban tett látogatás pedig lehetőséget adott az államfőnek tárgyalni a természetvédelemről a kenyai természetvédelmi miniszterrel, Alfred Nganga Mutuával és a Kenya Wildlife Service igazgatójával, Dr. Erustus Kangával – írja az Agerpres az elnöki hivatal tájékoztatására hivatkozva.  

Kenyai látogatása után Klaus Iohannis állami látogatást tesz Tanzániában és a Zöld-foki Köztársaságban, majd hivatalos látogatásra utazik Szenegálba.