Kedden készültél kamarazenére?

Egészségügyi okok miatt lemondta koncertjét a Székelyudvarhelyi Kamarazene Fesztivál egyik külföldi fellépője, a német–norvég Artillan Trio. Helyettük fellépnek: Horváth Edit, zongorán és Kostyák Előd, csellón.

November 15-én, kedden 18 órától a Szent István teremben műsoron lesz: Ludwig van Beethoven: F-dúr variációk, Kodály Zoltán: Magyar Rondó, Szergej Prokofjev: C-dúr szonáta.

A november 10-e óta tartó fesztivál teljes programja itt megtekinthető.

Horváth Edit zongoraművésznő Marosvásárhelyen született, már középiskolásként színpadra lépett a Filharmónia zenekarának kíséretében. A Kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián diplomázott zongoraszakon, majd Varsóban, az Európai Mozart Akadémián folytatta tanulmányait, ekkor már nemzetközi fesztiválokon lépett fel kamaraegyüttesekben. Szólistaként fellépett a marosvásárhelyi, kolozsvári, nagyváradi és szebeni filharmóniák zenekarával. Jelenleg docens a Kolozsvári Zeneakadémia zongora tanszékén. Doktori munkáját 2010-ben védte meg, melyben Joseph Haydn zongoraműveit tanulmányozta.

Kostyák Előd Kolozsváron született, zenei tanulmányait szülővárosában és Bukarestben végezte, a kolozsvári Zeneakadémián diplomázott. 1994-2008 nyaráig a következő zenekarok csellószólamát vezette: Honvéd Együttes, Győri Filharmónia, Miskolci Nemzeti Színház. 2009-2015-ig a kolozsvári Román Opera szólócsellistája is volt, 2008 óta a kolozsvári Magyar Opera szólócsellistája. A Brassai Vonósnégyes és a Napocelli csellóegyüttes alapító tagja.