Karrierje legnagyobb sikerének tartja ezt Fazakas Bíborka

Fotó: VSK/Sportograf.com

Eddigi karrierje legnagyobb sikerének könyvelte el Fazakas Bíborka, a VSK Székelyudvarhely ultrafutója az április 6-ai, szombati teljesítményét – írja Facebook-bejegyzésében klubja.

Eszerint Horvátországban az ISTRIA 100 by UTMB elnevezésű verseny 110 kilométeres távján indult el Székelyudvarhely 2022-es évének női sportolója. A 4.400 szintkülönbségű megmérettetés a hegyekből rajtolt, majd Umagba érkezett, a tengerpart közelében volt a cél.

Fazakas Bíborka végig az élmezőnyben szaladt, és 12 óra 36 perc 4 másodperc alatt teljesítette a távot. Minden kategóriát figyelembe véve ez a 13. helyre volt elegendő, a nőknél a 3., míg korkategóriájában az 1. lett.

„Stabilan, nyugodtan mentem végig. Nagyon meleg volt, egy percet sem álltam, hanem haladtam, ahogy azt az edzőmmel, Lőrincz Olivérrel megbeszéltük, elterveztük. Minden jól alakult, 37 kilométerrel a vége előtt értem utol az akkori harmadik helyezettet. Onnan kicsit izgultam, hogy nehogy visszaelőzzön, de mint később kiderült, erre nem is volt esélye. Nagyon boldog vagyok az eredménnyel, a versenyzésemmel, egyszerűen most minden annyira jó volt!” – összegzett az atléta.

Bíborka a tervek szerint egy hónap múlva indul újabb megmérettetésen, a magyarországi Ultra Trail-en – írja a VSK bejegyzése.