Karácsony újrahasznosítva!

Ti minden évben lecserélitek a karácsonyi díszeket? Az utolsó gömbig? És a régieket kidobjátok? Na ugye, hogy nem. És az idéntől a Merkúr sem.

Nem hiába gondolta pár éve azt a Merkúr, hogy ő csak úgy tud más lenni, ha a székely családok apraja-nagyjának a kedvére tesz, hiszen most egy egészen családias dolgot eszeltek ki. Ahogy a családok nagy része sem cseréli le évről évre az összes karácsonyfadíszt, úgy azt gondolták, hogy egy kis csapatösszerázó versennyel ők is újra felhasználhatják a tavalyi díszeket, az üzletek karácsonyi dekorálásához.

A versenyben részt vett az összes Merkúr és Szuper üzlet, és a nyereményt az év végi bulira vagy egy közös kirándulásra használhatja fel az a csapat, amely a legkreatívabban hasznosította újra a tavalyi díszeket.

Mi az udvarhelyi üzleteket jártuk végig, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy melyik csapatnak mit sikerült összehoznia. Bár a mi értékelésünk nem befolyásolja a hivatalos elbíráló bizottságot, három szempont alapján rangsoroltuk a díszítéseket. Egyrészt azt néztük meg – egytől ötig osztályozva –, hogy mennyire elegáns, utána azt, hogy mennyire családias, harmadszor meg azt, hogy mennyire játékos, mennyire hozta ki a csapat kreativitását.

És hogy ti se maradjatok ki, a cikk végén egy kis szavazógépet is teszünk, ahol a kedvetek szerint szavazhattok a számotokra legszimpatikusabb díszítésre.

01.
Merkúr áruház

Díszítésmustránkat a Merkúr Áruháznál kezdtük. Nem feltétlenül azért, mert ez az üzlet a zászlóshajó, hanem mert ez van a legközelebb a szerkesztőségünkhöz. És lehet, hogy az elején mi is izgultunk egy kicsit, de nem vágott egyből mellbe a karácsonyi hangulat.

Elegánsnak elegáns volt, de kimértnek és távolságtartónak tűnt. Hiányzott a családiasság és egy kicsit több játékosságot is felírnánk jövőre.

Elegancia: 4
Családiasság: 3
Játékosság: 4
Összpontszám: 11

02.
Szuper Kőkereszt

A Merkúr Áruház után a Szuper Kőkeresztet látogattuk meg, ahol egyből jelezték, hogy úgy fotózzunk, hogy ők meg szeretnék nyerni a versenyt. Még létrát is kaptunk, és az üzletvezető végig szórakoztatott.

Annyira otthon éreztük magunkat, hogy már-már keresni kezdtük a tévé távirányítóját, amikor benyillalt, hogy még öt üzlet vár ránk.

Elegancia: 3
Családiasság: 4
Játékosság: 5
Összpontszám: 12

03.
Szuper Market

A Kőkeresztből átsétáltunk a Marketbe, ahol a legtündéribb üzletvezető fogadott. Pedig srác. De annyira büszke volt a csapatára és arra, amit közösen összehoztak, hogy egyből ez a szó jutott eszünkbe.

A Marketben jó arányban keveredett az elegancia és a játékosság, és szinte sugárzott a szeretet. Ez igen, hej – mondtuk magunkban, miközben szemünkkel végig simogattuk a díszeket. És azzal, hogy még egy égőlángos gázszivárgást is összehoztak az üzlet elé a kedvünkért – itt megnézheted – teljesen levettek a lábunkról. Bocsi a spojlerezésért, de nálunk a Market kiütéssel győzött.

Elegancia: 5
Családiasság: 5
Játékosság: 5
Összpontszám: 15

04.
Merkúr Bethlen

A fenti Merkúrban minden nagyon szép és nagyon ízléses volt, de nagyjából ennyi. Nem éreztük a szeretetet, a kreativitás, a játékosságot.

Kicsit olyan érzésünk volt, mintha templomban lettünk volna. Meghatódtunk, de alig vártuk, hogy hazamenjünk és kibontsuk az ajándékokat.

Elegancia: 5
Családiasság: 3
Játékosság: 3
Összpontszám: 11

05.
Szuper Diszkont

És a Diszkontban várt is ránk az ajándék, hiszen egy fonott kosárból bárki vehetett magának tobozt és diót az adventi koszorúhoz. A lányok elárulták, hogy a kasszásfiú fűzte pattogtatott kukoricából a karácsonyfára a girlandokat, és még számtalan érdekes sztorit meséltek huncut mosollyal. Itt tényleg jó buli lehetett a díszítés, egyáltalán nem éreztük a „le van tudva, és kész” hangulatot.

És mivel mi nem kell díjat adjunk, ezért megengedhetjük magunknak, hogy két első helyezettünk legyen. De hol van még a cikk vége?

Elegancia: 5
Családiasság: 5
Játékosság: 5
Összpontszám: 15

06.
Szuper Csemege

A Csemegében is áradt felénk a családias hangulat – valószínű ez az üzlet méretéből is adódik -, de játékosságban és eleganciában nem tudták hozni a Market és a Diszkont szintjét.

Így is nagyon a szívünkbe lopták magukat.

Elegancia: 3
Családiasság: 5
Játékosság: 3
Összpontszám: 11

07.
Szuper Horizont

A Horizontban egy furcsa kettősséget éreztünk. Egyrészt elegáns volt és rideg, mint a Bethlen Merkúr. Másrészt játékos és családias, mint a Diszkont. De külön-külön. Mintha két csapat díszítette volna, akik nem egyeztettek egymással. És mi szeretjük a gyöngyöző húslevest is és a mákos gubát is, de ha valaki egy edénybe teszi őket és úgy tálalja, akkor kicsit húzni kezdjük az orrunkat.

Bocsi Horizont, szorítunk, hogy jövőre sikerüljön.

Elegancia: 4
Családiasság: 4
Játékosság: 4
Összpontszám: 12

És akkor lássuk a medvét!

Első hely – 15 pont

Szuper Market
Szuper Diszkont

Második hely – 12 pont

Szuper Kőkereszt
Szuper Horizont

Harmadik hely – 11 pont

Merkúr Áruház
Merkúr Bethlen
Szuper Csemege

Neked melyik üzlet díszítése tetszik a legjobban?

Szavazás állása

Betöltés ... Betöltés ...
Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok