Kanapészínház koronavírus idejére #3

Számos társulat és zenekar döntött úgy világszerte: nem engedik meg, hogy a koronavírus teljesen gátolja a munkájukat. Inkább kihasználják a technológia lehetőségeit, és online adásokkal kedveskednek mindenkinek.

Megnéztük a romániai magyar színházak kínálatát, és összegyűjtöttük miből válogathattok hétvégén:

Pénteken

április 3-án 19 órától a Csíki Játékszín Isteni színjáték avagy. című előadása válik elérhetővé. Az Orbók Áron által rendezett kétszereplős történet alkalmas arra, hogy újragondoljuk a hitről, az egymáshoz való viszonyról, a színházról való elképzelésünket. Az előadás ezen a linken lesz nézhető. 

Ugyanebben az időben a Harag György Társulat Semmit se bánok című drámája is felkerül a színház YouTube-oldalára. Székely Csaba írását Lendvai Zoltán rendezésében vitte színpadra a társulat, az előadás egy egykori securitatés tiszt és egy fiatal lány történetét kíséri végig.

Szintén 19 órától a nagyváradi Szigligeti Színház Szabó T. Anna Senki madara című táncelőadását láthatják a nézők, amelyet 2018-ban mutatott be a Nagyvárad Táncegyüttes Tóth Tünde rendezésében.

Még egy előadás kezdődik ebben az időpontban, a közönség szavazatai alapján a Figura Stúdió Színház Tennesse Williams A vágy villamosa című előadást osztja meg nézőkkel. A Nagy Botond által rendezett előadást szombaton és vasárnap 19 órától szintén megtekinthetik az érdeklődők itt

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Silviu Purcărete 70 éves szülinapja alkalmából az első előadást fogja közzétenni, amiben a társulat együtt dolgozott a rendezővel. A Pantagruel sógornője 20 órától lesz látható a színház Facebook-oldalán.

Szombatra

is készült a Kolozsvári Állami Magyar Színház, 20 órától a Csipke című előadás lesz látható a Facebook-oldalukon. Az előadás Máté Angi Mamó című regénye alapján készült, a színpadi adaptációt Góli Kornélia és Mezei Kinga készítették. 

Vasárnap,

12 órától a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Facebook-oldalán a Bereczki Csilla által rendezett Piroska című nonverbális előadás válik elérhetővé. 

A pénteki mellett egy vasárnapi előadással is kedveskedik a Szigligeti Színház a nézőknek, a dráMÁzat drámapályázat Kapufa és öngól című győztes színművéből készült előadást láthatják az érdeklődők. A Tasnádi-Sáhy Péter rendezte produkció itt lesz elérhető. 

A Tamási Áron Színház pedig a Bocsárdi László által rendezett Antigoné című 2003-as előadást vetíti 20 órától. Szophoklész Antigoné és Kreón történetét itt lehet majd megnézni.