Kanapészínház koronavírus idejére #2

Számos társulat és zenekar döntött úgy világszerte: nem engedik meg, hogy a koronavírus teljesen gátolja a munkájukat. Inkább kihasználják a technológia lehetőségeit, és online adásokkal kedveskednek mindenkinek.

Megnéztük a romániai magyar színházak kínálatát, és összegyűjtöttük miből válogathattok még a hétvége előtt:

Április 1-én, szerdán 20 órától a Tamási Áron Színház közvetíti online a Bocsárdi László által rendezett Vérnász című előadását. A 2000. áprilisában bemutatott produkció az említett színház és a Háromszék Táncegyüttes közös munkájaként jött létre Garcia Lorca szövege alapján. Az előadásban a prózai színház, a mozgásszínház, a cigány- és kontakt tánc, valamint a népzene elemei ötvöződnek.

Április 2-án, csütörtökön 19 órától Peter Pashov − Zheni Pashova Amor omnia című nonverbális előadása lesz látható a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Facebook-oldalán. A produkció 24 órán keresztül lesz elérhető. 

Ugyanakkor a Figura Stúdió Színház a hétvégi (szín)házimozi programját közönségszavazásra bocsájtja, négy előadás közül választhatnak a nézők csütörtökig, a legtöbb szavazatot kapott produkciót péntek, szombat és vasárnap este tekinthetik meg az érdeklődők. Itt szavazhatsz