Kamerával a vadkárok ellen

A kép illusztráció. Forrás: sielok.hu

Három darab vadkamerát vásárolt Hargita Megye Tanácsának vidékfejlesztési egyesülete, amelyeket szerződés alapján és felelősségvállalás mellett kiadnak a kártevők vagy a településre bejáró medvék megfigyelésére és beazonosítására – áll a hozzánk eljuttatott közleményben.

Márton István, a vidékfejlesztési egyesület igazgatója arra buzdítja a Hargita megyei vadászegyesületeket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel és igényeljék a kamerákat.

Ezeket a vadőrök veszik át az egyesület nevében, a szerződés meghatározott időre (20-30 napra) szól, és felszerelik a kártevő medve vagy más vadállat által látogatott helyen. A megszabott időszak lejárta után a kamerákat épségben vissza kell szolgáltatni a vidékfejlesztési egyesületnek.

Az érdekeltek jelentkezhetnek a martonistvan@hargitamegye.ro vagy a karikascsilla@hargitamegye.ro e-mailcímen, vagy a 0740169650-es vagy a 0740169850-es telefonszámok egyikén.

Véletlen egybeesés vagy sem, éppen a közlemény kiküldésének napján tett fel Borboly Csaba  medvenyomokról fényképeket a saját közösségi oldalára, bejegyzését pedig készségesen át is vette a megyei tanács sajtószolgálata. Sőt, a hangsúlyozás kedvéért még azt is megemlítik, hogy nem ez az első alkalom, hogy a “megyeitanács-elnök” (így!) családi otthonánál medve tűnt fel. Lehet, hogy a Borboly-háznál kellene tesztelni az egyik kamerát?