Kalákára hívnak, hogy meghekkeljék a kultúrát

Tengr.ai MIsi képei az InCubCenterben, fotó: W. Szabó Péter Facebook-oldala

A KultOn nevű „digitális kalákájára” hív a székelyudvarhelyi Művelődési Ház, az IT Plus Cluster és a Harghita Business Center december 15-én, csütörtökön és pénteken, 16-án, a programok legtöbbje a művelődési házban lesz.

A digitális kultúrában való barangolás első előadása, a Hekkeld meg a kultúrát!  csütörtökön 11 órától kezdődik, más programoktól eltérően ez pont a Hargita Business Center konferenciatermében lesz. A előadást és az utána kövektező workshopot kulturális intézményeknek és szakembereknek hirdették meg, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A nap a művelődési ház előtti téren folytatódik 17 órától egy nem szokványos kiállításmegnyitójával, aminek címe Ki festette? MI festette? – a kiállítás létrejöttéről és a mesterséges intelligenciáról a koncertteremben beszélgetnek. A beszélgetésben részt vesz W. Szabó Péter informatikus, MI szakértő, a Tengr.ai alapítója, Túros Eszter művészettörténész, a Csíki Székely Múzeum munkatársa, Simon Károly informatikus, az IT Plus Cluster elnöke és Lőrincz Ildikó művészettörténész, a Haáz Rezső Múzeum képviseletében. 

Pénteken, 16-án a középiskolásokat hívják el digitális barangolásra, megismerhetik a Tengr.ai MIsi-t egy rendhagyó informatika órán a művelődést ház koncerttermében. Erre előzőleg kell jelentkezni a 0266.218.147-es telefonszámon.