Juhot sétáltat a városban (videó)

Terjed a videó az interneten, amelyen egy buzău-i férfi pórázon vezeti a birkáját a városban. Mint az activistul buzoian (buzău-i aktivista) felhasználó által feltöltött filmecskéből kiderül, a juhot Vasile-nak hívják, tehát kos. Ezen kívül még van három juha a bácsinak, és azokat is szokta sétáltatni, most épp a Dorobanți negyedből a Rahovei-be megy vele. Ha nincs kutyája, de juha van, akkor neki az a házi kedvenc – állapítják meg a videó készítőjével közösen, aki egy autóval követi a fura párost.

– Mit szoktak az emberek mondani maguk láttán?

– Van, akinek tetszik, mások csodálkoznak – felel a bácsi.

A videós egy darabig morog magában, hogy ilyet még Romániában sem látni minden nap, nemhogy Európában, aztán a férfi után szól: – Ha maga alá csinál az állat, szedje össze! – Nem szokott, feleli a józannak éppenséggel nem tűnő gazda egykedvűen.

– Ez egy példaértékű juh, még szobatiszta is – kommentál a felvétel készítője, miközben autójával a juhosgazda után halad. Még látunk néhány életképet, és hallunk néhány véleményt arról, hogy a 21. században mik is történnek ebben az országban, majd egymásnak jó egészséget kívánva elbúcsúznak az egyszemélyes nyáját terelgető juhász és a videós.