Juhászkutyák támadtak meg egy férfit Zetelakán

Január 3-án, kedden értesítették a székelyudvarhelyi rendőrséget arról, hogy aznap egy 44 éves zetelaki férfit juhászkutyák támadtak meg és végtagsérülést okoztak neki egy, a településhez tartozó mezőn.

Dr. Domokos Iván, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatója portálunknak elmondta, kedden délelőtt 11 órakor értesítették a székelyudvarhelyi mentőszolgálatot a balesetről. A férfit súlyos jobb alsó végtagi sérüléssel szállították be a sürgősségi osztályra a mentőszolgálat emberei.

Az ügyben folytatja a nyomozást a rendőrség a kutyák tulajdonosa vagy ideiglenes tartója által elkövetett, az emberre támadásuk megakadályozásának elmulasztásának bűncselekménye miatt.

Nem hivatalos, olvasónktól szerzett információk alapján a férfi szekéren közlekedett kedden délelőtt egy Zetelakához közeli mezőn, amikor pásztorkutyák támadták meg a lovát. Hogy haszonállatát védhesse, leszállt szekeréről, szembeszállva a pásztorkutyákkal, de azok rátámadtak. A férfinak a ló alá húzódva sikerült megmenekülnie, de súlyos sérülése miatt azonnal hívni kellett a mentőket.