Jött egy sárgafülű és elkergette a nyikorgást

Vége a nyikorgásnak a Tábor negyedben. Nem fognak arra ébredni az ott lakók nyáron, hogy a nyitott ablakon behallatszik, amint a részeg fiatalok körforgóznak. 

Kicserélik a régi, vasból készült játszótéri elemeket, a régi kör- és csattogós hintát, és új játékokat szerelnek fel a Függetlenség sugárúttal párhuzamos sikátorban, a garázsoknál található játszótéren. 

A kisgyerekek számára alkalmas téren lesz hinta, csúszda, rúgós játék, körforgó és a játékelemek alatt gumiszőnyeg, a többi felületen pedig gyepszőnyeg. A polgármesteri hivatal műszaki igazgatósága szerződtette ki a munkálatokat 160 ezer lej értékben, ebben benne van a felszerelés és a munkálatok, valamint a kerítés cseréjének értéke is – tudtuk meg Zörgő Noémitől. 

S ami a legradikálisabb változás, hogy az évtizedek óta ott található, gyermeknek térdig, felnőttnek lábszárközépig érő sárga gázcsöveket is eltávolítja a szolgáltató. 

Már nem csak a macskák örülnek?

A Köztársaság negyedben található, a tavaly a szülők által kifogásolt módon felújított játszótérnél is történt változás. A polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, hogy gyepszőnyeget helyeztek el, emiatt ezen a héten zárva tartják a területet, amíg az megfelelően „elhelyezkedik”. 

Az udvarhelyi játszóterek állapotáról készült képriport itt nézhető meg.