Jótékonysági rendezvények Vári Tímea gyógyulásáért

Szenterzsébeten kosaras bál, Újszékelyen jótékonysági est keretében adományozhatnak.
A fotó Vári Tímea Facebook-oldaláról származik

Két bált is szerveznek Újszékely községben Vári Tímea gyógyulásáért. Február 15-én Székelyszenterzsébeten, másnap, február 16-án 17 órai kezdettel az újszékelyi kultúrotthonba várják a segítő szándékú embereket. Az újszékelyi önkormányzat védnöksége alatt létrehívott eseményen színdarabbal készülnek a helyi és a székelyszenterzsébeti általános iskola diákjai, fellép a Cickom és a Mákvirág néptánccsoport.

A résztvevők támogathatják a gyógykezelést azzal, ha helyben kürtőskalácsot, pánkót, teát, forralt bort vásárolnak, vagy tombolatárgyakat ajánlanak fel. A belépő felnőttek számára 10, míg gyermekeknek 5 lejbe kerül – áll a szervezők által közzétett felhívásban.

Vári Tímea Székelykeresztúron él családjával, két fiúgyermek édesanyja. 2018-ban diagnosztizálták leukémiával, kemoterápiás kezelést kapott Marosvásárhelyen.

– Időközben nagyon sok vizsgálatot elvégeztünk, kiderült, hogy a testvérem lehet csontvelő donorom. Január 20-án végezték el a transzplantációt, jelenleg az utókezelések zajlanak, kisebb komplikációkkal. Úgy néz ki, hogy a testem elfogadta az új sejteket és elkezdtek működni. Most még gyengén vagyok, hosszú idő a helyrealakulás, nagyon erős kezeléseket kaptam – mondta el megkeresésünkre Vári Tímea.