Jönnek haza az ünnepekre

A külföldön élő román állampolgárok 79 százaléka már lefoglalta repülőjegyét a Romániába való hazautazásra az ünnepekre – derül ki a vola.ro portál által közzétett adatokból, írja az Agerpres.

Honnan?

A legtöbben, 67 százalék, a bukaresti Otopeni repülőtéren szállnak majd le, ezt követi Iaşi, Kolozsvár, Temesvár, Suceava és Bákó. A többség azokból az országokból jön haza, ahol nagyszámú romániai közösségek élnek: Olaszországból, Nagy-Britanniából, Belgiumból, Franciaországból, Németországból, Spanyolországból, írják.

A külföldön élő román állampolgárok közül legtöbben Brüsszelben, Párizsban, Londonban, Dublinban, Milánóban, Rómában, Dortmundban, Madridban, Bolognában vagy Frankfurtban ülnek repülőre.

Menyiért?

A közölt adatok szerint a december 15-e és 31-e közötti időszakra, romániai úti céllal vásárolt repülőjegyek átlagára 211 euró. 

A december 15-e és január 2-a közötti időszakban egy Nagyszebenbe érkező járatra átlagosan 300 euróba, egy Suceavára érkező repülőre 230 euróba, egy Bukaresben landoló gépre 214 euróba, Temesvárra 202 euróba, Kolozsvárra 200 euróba kerül egy jegy. A Szatmárnémetiben, Craiován, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Nagybányán vagy Konstancán leszálló gépekre szóló jegyek átlagára kevesebb mint 200 euró.

A legolcsóbb jegyet erre a periódusra 51 euróért vették, egy Róma-Suceava járatra.

A legdrágább jegy 2.142 euróba került, ezzel Vancouverből fog repülni valaki Bukarestbe.

A portál révén megvásárolt repülőjegyek alapján a külföldön élő és a téli ünnepekre hazatérő román állampolgárok átlagban kilenc napot fognak itthon tölteni.