Jól jött a Székely Légió szurkolása az SZFC-nek

Fotó: GÁL ELŐD

Utolsó hazai alapszakaszbeli bajnokiját játszotta a Székelyudvarhelyi FC március 17-én, pénteken a román labdarúgó harmadosztályban. A több változáson, például edzőcserén átesett együttesnek nyernie kellett a tabellán mögöttük álló Brassói Tâmpa Kids ellen ahhoz, hogy életben tartsa a rájátszásba való bejutási esélyeit. Két fordulóval az alapszakasz vége előtt az ötödik helyen álló udvarhelyieknek 5 pont volt a hátránya a rájátszást érő negyedik helyen tanyázó másik brassói csapattal, az SR-rel szemben, így kötelező volt a győzelem, aztán a reménykedés abban, hogy az SR veszít hazai pályán Kézdivásárhely ellen szombaton.

Ennek reményében a Vlasa – Marucza, Berkeczi, Kovács, Hadnagy, Savin, Lázár, Matei, Simó, Ketesdi, Becze kezdősorát küldte pályára Lucian Nicolau, az SZFC télen kinevezett vezetőedzője.

És a célnak megfelelően a közönség is hozzátette a magáét a pénteki bajnokihoz, a Sepsi OSK szurkolótábora, a Székely Légió mintegy 15-20 fős csoportja is megjelent a lelátón, és nem csak egy hatalmas Árpád-sávos, Sepsiszentgyörgy feliratú zászlót, a rigmusaikat és a jókedvüket is magukkal hozták.

A hangulatuk tovább fokozódott a kezdő sípszó után is, hisz a hazaiak már az első percekben beszorították a brassói csapatot saját kapuja elé. Volt is dolga a vendégek kapusának, Alexának, már 5 perc után egy hatalmas, 20 méterről eleresztett bombát kellett fölétolnia. Egymást követték a hazai szögletek is, volt fantázia az SZFC játékában, de helyzeteik egészen a 13. percig kimaradtak.

Ekkor Becze kapott egy nagyszerű kiugratást, és a támadó higgadtan a szembefutó kapus felett átemelte a labdát, ami a hálóban kötött ki, vezetést szerzett Udvarhely. A brassóiak egyetlen helyzeténél a középre ívelt labdát könnyűszerrel fejelték ki a hazaiak belső védői. Nem sokkal az első után következett a második hazai gól is, Simó szerzett labdát egy kapu előtti kavarodásnál, ráfordult, és lövése a kapufáról pattant a hálóba. „Még, még, még, ennyi nem elég” – zengett a lelátó. Az első félidő hajrájában Simó meg is duplázhatta volna góljainak számát, de a kiugratás után nem sikerült jól átvennie a labdát, így 2-0 arányú udvarhelyi vezetésnél következett a szünet.

A második félidőben, akárcsak az elsőben a két szerzett gól után, visszafogottabb tempóban játszott a hazai együttes, ezt ki is használta Brassó, az 54. percben Nechita elé pattant a labda, aki a tizenhatos vonaláról kapásból próbálkozott, Vlasa tehetetlen volt, szépítettek a vendégek.

Góljuk ellenére is kezében tartotta sorsát az SZFC, amely egy kettős cserével frissítette sorait, Szakács és Gavîrliță állt be. És éppen előbbi volt, aki a 79. percben bevitte a kegyelemdöfést. A vendégek kapusa rosszul mozdult ki, így Szakács előle csípte el a labdát és lényegében az üres kapura vezethette rá, nem is hibázott, 3-1-re módosult az állás. A mérkőzés végén Tordai és Kovács Botond is lehetőséget kapott, de a végeredmény már nem változott, hiába az utolsó tíz percben egymást követő hazai helyzetek.

Az udvarhelyiek 3-1-es győzelmük után sem lehetnek felhőtlenül boldogok, hiszen a bajnokságból csupán egy forduló maradt hátra, és amennyiben szombaton a Brassói SR, és Barcarozsnyó is győzelmet szerez, behozhatatlan lesz a hátrány, és nem lesznek ott az idei rájátszásban. Hogyha valamelyik előbb említett csapat vereséget szenved, megmarad erre a matematikai esély. A csapat utolsó alapszakaszbeli bajnokiját az OSK fiókcsapat ellen játssza Sepsiszentgyörgyön március 24-én, szombaton.