Jól jönne egy kis fűtéstámogatás?

Ha kérsz, kapsz, csak néhány feltételnek eleget kell tenni.
A kép illusztráció. Forrás: blikk.hu

November és március között az udvarhelyi háztartások fűtéspótlékban részesülnek, amennyiben megfelelnek néhány követelménynek – tájékoztat közleményében az udvarhelyi polgármesteri hivatal.

A távhőt használó fogyasztók esetében az egy főre eső nettó jövedelem nem haladhatja meg a 786 lejt a családok, és az 1082 lejt az egyedül élő személyek esetében.

A gázzal, villanyárammal vagy fával fűtők esetében pedig az egy főre eső nettó jövedelem nem haladhatja meg a 750 lejt, sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.

A családi pótlékban vagy szociális segélyben részesülőknek egy egyszerűsített típuskérést kell kitölteniük. Ez esetben az elbírálás a korábban leadott okiratok alapján történik, csak a lakás adás-vételi vagy érvényes bérleti szerződését kell mellékelni.

A formanyomtatványokat

október 8-tól vehetik át az érdeklődők, nyomtatott formában:

– a tömbházlakások esetében a lakástulajdonosi társulásoknál;

– a magánházak lakói a polgármesteri hivatal szociális igazgatóságán, az 1-es számú irodában.

A saját felelősségre kitöltött és aláírt űrlapot személyesen kell leadni, az igazoló iratokkal együtt, minden hónap 10-e és 20-a között. Az egyszer megítélt támogatás a fűtésszezon végéig érvényes, nem kell havonta újra kérvényezni, azonban ha változik az egy főre eső jövedelem, vagy a család összetétele, ezt közölni kell a változástól számított 5 napon belül.

A szükséges iratok listája és további útmutatás az űrlap kitöltéséhez ezen az oldalon érhető el, a formanyomtatvány pedig innen letölthető.