Jól hangoltak Brassóban a következő, hazai meccsükre Savinék

Jól hangolt a pénteki, hazai pályán játszandó bajnokijára a Székelyudvarhelyi FC, amelynek elég mély gödörből kellett kimásznia, hiszen zsinórban 3 mérkőzést veszített el 1-0 arányban, és oké, hogy ezek között volt a bajnokság élén álló Plopeni elleni is, de az akkor utolsó helyen álló Kézdivásárhelyi SE ellen sem sikerült a pontszerzés, ráadásul hazai pályán a Gabriel Rădulescu vezetőedző csapatának.

Nem mondhatni, hogy önbizalomtól duzzadva várták tehát a labdarúgó harmadosztály nyolcadik fordulóját Savin Cătălinék, akik Brassóba utaztak, ahol a helyi Tâmpa Kids volt az ellenfelük október 15-én, szombaton. A mérkőzés ide kattintva nézhető újra.

Az Albert – Marucza, Mitra, Kovács Sz., Tordai, Savin, Szakács, Matei, Simó, Becze, Gavîrliță kezdősornak mindössze három perc kellett, hogy megszerezze a vezetést. Simó ívelt Szakácshoz, aki beverekedte magát a hazaiak tizenhatosán belülre, majd kiszolgálta Beczét, aki nem hibázta el a ziccert. Bő negyedórával ezután jött a következő egy ellentámadást követően, amikor is Marucza ívelt a tizenhatos sarkáról középre, és kifejelték ugyan a labdát a hazaiak, érkezett az udvarhelyi csapatkapitány, Savin Cătălin, és ballal kilőtte a hosszú alsó sarkot. És még ezután is hozta a negyedóránkénti gólátlagot az SZFC, egy szöglet utáni, kapu előtt történő kavarodás során került Becze elé a játékszer, aki könyörtelenül vágta azt be a hálóba.

A második félidőben érkezett a negyedik udvarhelyi gól. Nagyot hibázott a hazaiak kapusa, kezéből akarta kirúgni a labdát, de Becze hátát találta el, és a játékszer az udvarhelyi játékoson megpattanva gurult a kapuba. A meccs hajrájában Bugnar révén szépített a Kids, de ennél többre már nem futotta, 1-4-re nyert az udvarhelyi együttes, amely előző rossz szériájának köszönhetően továbbra is a pontvadászat hátsó fertályában, a hetedik pozícióban áll a hétvégi, kilencedik forduló előtt.

A bajnokság jelenlegi állása:

Reméljük, az elmúlt forduló megadja az alaphangot Gabriel Rădulescu együttesének, amely ismét hazai pályán, a sétatéri stadionban szerepel október 21-én, pénteken 13 órától a Sepsi OSK második számú csapata ellen.

A Kovászna megyeieknek – akik tavaly az SZFC-vel együtt bejutottak csoportjuk felsőházi rájátszásába –, akárcsak az udvarhelyi együttesnek, döcögősen indult az idény, az eddigi nyolc fordulóból csupán kétszer sikerült nyerniük, 8 pontjukkal jelenleg közvetlenül a 9 pontos udvarhelyi csapat mögött állnak a tabellán, így egy esetleges győzelem esetén helyet cserélnének. Bízunk abban, hogy ez nem így lesz, és az SZFC 9 pontja mellé újabb 3 pontot szerez, és ezzel visszakerül a bajnokság első két helyén álló Plopeni és Blejoi mögötti üldözőbolyba.

Kiemelt fotó: archívum/GÁL ELŐD