Jogsi nélkül, ittasan, kiskorúan a hóban – így indult az újév a sofőröknek

Minek neki jogosítvány,

ha részegen vezet a zsivány.

Az oszlopnak több az esze,

megállítja, miután nekiment, persze.

Gheorghe Filip verse, fordította: Pál Edit Éva

Január 3-án, délután négy óra körül autózott a 40 éves J. G. Farkaslakán a Kalóz utcában, a sebességét azonban nem igazította az útviszonyokhoz, megcsúszott és egy villanyoszlopnak ütközött. A helyzetet súlyosbítja, hogy a férfi nem is rendelkezett jogosítvánnyal, ráadásul 1,38 mg/l alkoholt mértek a leheletében.

Két nappal később, január 5-én a székelykeresztúri járőrök állítottak meg egy autót Székelyandrásfalván. A járművet a helybéli, mindössze 15 éves S. N. vezette, de nem volt egyedül, apja az anyósülésen  utazott. A 38 éves férfi elismerte, hogy ő engedte meg fiának, hogy Kissolymosig elvezesse az autót. Mindkettejük ellen eljárás indult.

Másnap, január 6-án Székelyandrásfalván fogtak egy jogosítvány nélkül közlekedő személyt a rendőrök. A Maros megyei 31 éves T. A. vasárnap délután akadt horogra a 134/A megyei úton, róla is kiderült, nem rendelkezik autóvezetői engedéllyel. A székelyudvarhelyi bíróságon felel tettéért.

A Madarasi-Hargitán egy konstancai sofőr okozott balesetet szombaton, január 5-én. A 41 éves P. A. egy erdei úton veszítette el uralmát a járműve fölött, és egy kanyarban összeütközött az ellenkező irányba szabályosan közlekedő székelyudvarhelyi V. R. által vezetett autóval.

Az udvarhelyi sofőr utasa, a 22 éves, szintén székelyudvarhelyi O. H. könnyebben megsérült az ütközés következtében. Az autóvezetők közül egyik sem volt alkohol befolyása alatt, a rendőrség testi sértés miatt indított vizsgálatot.

A kiemelt kép illusztráció.