Jogosítvány és bársonyszék nélkül maradt az RMDSZ államtitkára (frissítve)

Pénteken délelőtt jelentette be Olteán Csongor, az RMDSZ ifjúsági államtitkára, hogy ittas vezetésen érték a rendőrök, minek okán úgy döntött: lemond kormányzati tisztségéről.

Ma hajnalban ittas vezetésen értek tetten Sepsiszentgyörgyön. Nincs mentségem a tettemre, amiért vállalom a következményeket. Az ittas vezetés semmilyen körülmények között nem elfogadható, az esetemben kiváltképp nem, hiszen összeegyeztethetetlen közszereplői minőségemmel is. Nem szeretnék rossz üzenetet továbbítani a fiatalok felé, éppen ezért az első dolgom az volt, hogy beadtam a lemondásomat az államtitkári tisztségemről” – közölte a Facebook-on.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke közleményben azt reagálta, hogy elfogadta és továbbküldte a miniszterelnöknek a lemondást, hozzáfűzve hogy: „Oltean Csongor tette elfogadhatatlan, ezért ő vállalta a következményeket. Az esetet a továbbiakban nem kommentáljuk”.

Olteán Csongor alig február 25-étől volt államtitkár az ifjúsági és sportminisztériumban, egyébként az RMDSZ ifjúsági szervezetének, a MIÉRT-nek az elnöke. Indult a 2020-as parlamenti választásokon is, viszont nem jött össze neki a befutó hely.

Frissítés: Olteán ellen ittas vezetés vádjával bűnvádi eljárást indítanak, miután légalkoholszintje meghaladta a 0,4 mg/l-t, konkrétan 0,43-ról számol be a román média, amiért akár 1-5 év börtönbüntetésre is ítélhető.

Kiemelt kép: Olteán Csongor hivatalos Facebook-oldala