Jobb lesz várni a kocsimosással

A következő két hétben lehűl az idő, és a régiók többségében nagy valószínűséggel lehet esőre, havas esőre és havazásra számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat január 10-23. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben

a hét első felében fokozatosan lehűl az idő, a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga a hétfői 4 fokról mínusz 3 fokra, az éjjeli minimum pedig -12 és -10 fok közötti értékre csökken csütörtökig, január 13-áig.

Január 14-23. között a sokéves átlagnak megfelelő, 0-2 fokos nappali csúcshőmérsékletekre, illetve -8 és -3 fok közötti éjjeli minimumokra lehet számítani. Csapadékhullás elszórtan a kéthetes időszak első napjaiban, illetve nagyobb valószínűséggel január 17. után várható.

A hegyekben

fokozott lehűlés következik, a csúcshőmérsékletek átlaga a hétfői -2 és 0 fok közötti értékről január 12-re mínusz 8 fokra csökken, majd január 23-ig felmelegedés következik, a csúcshőmérséklet átlaga -5 és -2 fok között alakul.

A hőmérsékleti minimumok átlaga a hétfői és keddi -6 fokról csütörtökre -15 és -12 fok közötti értékre csökken. Csapadékhullásra nagyobb valószínűséggel január 10-én és 11-én, illetve 14. után lehet számítani – írja még az Agerpres hírügynökség oldalán.

Udvarhelyen és környékén

Az országos tendenciához hasonlóan alakul az idő. Habár keddtől csütörtökig kisüthet a felhők mögül a nap, a csúcsértékek drasztikusan csökkennek: 6 fokról mínusz 3-ra esik nappal, éjjel pedig mínusz 11-ig a hőmérséklet.

Péntektől néhány fokot enyhül az idő, majd hétfőig stabilan fagypont körül alakul nappal, éjjel pedig mínusz ötig csúszik. Csapadék pénteken és szombaton hó formájában várható – olvasható a weather.com adataiból.

Kiemelt fotó: Szabó Apor