Jó volt látni a fiúkat így játszani újra

Fotó: GÁL ELŐD

Az eddig tökéletes mérleggel álló Resicai Városi Sporklubot fogadta a Székelyudvarhelyi VSK a másodosztályos kézilabda bajnokság rájátszásának negyedik fordulójában. A vendégek mindhárom meccsüket megnyerve a bajnokság második helyén álltak a mérkőzést megelőzően, úgy is maguk mögött tartva Nagyváradot és Pitești-et, hogy azok már negyedik mérkőzésüket is lejátszották korábban. Az udvarhelyi a csapat a meccs előtt az ötödik volt a tabellán, de ez egyáltalán nem ijesztette meg őket. Az első percek apró bizonytalanságai után lerohanták a tabella szerint erősebb, tavaly még az elsőosztályban, a Bölények Ligájában játszó Resicát.

És jó volt látni a fiúkat így játszani újra. Komporály rögtön góllal tért vissza a bajnokság rájátszásába, és Katona is betalált, de leginkább az átlövő-játékunk volt domináns, Ferenczi és Tăuțean megállíthatatlanok voltak, mindegyre túlugrották a magas resicai védőfalat, és dobták a nagyobbnál nagyobb gólokat a kilencesről. Tăuțeant nem a finom passzairól ismerjük, de az első percekben egyszerűen minden bejött neki, az egyik támadásnál betört, magára húzta a belső védőket és egy finom csuklómozdulattal adott no-look passzt – olyan passz, amikor a passzoló máshova néz, mint ahova passzol – Katonának, aki góllal köszönte meg ezt neki.

Ennek is köszönhetően a 2-4-es resicai előny hamar eltűnt, és egy 6-0-ra nyert periódust követően – amihez bőven hozzájárultak Orbán védései a kapuban – már 8-4 volt az állás a VSK-nak. Eközben időt is kért a vendégek edzője, de Sipos Lóránt együttese volt eredményes ezt követően is. A vírusmegelőző intézkedéssekkel járó nézőszám korlátot maximálisan kihasználták az udvarhelyi kézilabdaszeretők, és folyamatos tapssal hálálták meg a nagyszerű játékot, mielőtt szünetre mentek a csapatok, 16-13 arányú hazai vezetésnél.

A második játékrészben úgy folytatta az udvarhelyi csapat, ahogy az elsőben abbahagyta. Kónya, Komporály és Tăuțean percei következtek, tíz perc után a 3 gólos félidei vezetésből, 7 gólos előny lett és ez a különbség a hajráig stabilizálódott. Orbán bravúrokat mutatott be a kapuban, és védekezésben is odatették magukat az udvarhelyeik, elég csak Jére hatalmas blokkolására, vagy Ferenczi elcsípett labdáira gondolni.

Amikor már picit kezdett kiütni a fiúkon a fáradtság – hozzáteszem, a resicaiakon is –, akkor Sipos Lóránt lehetőséget adott az általában kevesebb lehetőséghez jutó, fiatalabb srácoknak is, akik éltek is az edző bizalmával. A kapusposzton Miomir is jól szállt be a meccsbe a bravúros teljesítményt nyújtó Orbán helyére, és Tófalvi Tamást is meg kell említeni, az utolsó két VSK gólt is ő szerezte, amelyekkel végül 32-23 arányban verte meg az eddig veretlen resicaiakat a VSK.    

A közönség is jó formában volt a szombat délutáni bajnokin, végig bíztatták csapatukat, ha kellett nem tetszésüket fejezték ki, például, amikor Komporálynak a harmadik két perces büntetését is kiosztották, és ezért a lelátóról kellett megnéznie a hajrát. A bírók míg nyolc két perces büntetést osztottak szét az udvarhelyiek között, addig csak hármat a resicaiak között. De ha már ezzel kedveztek nekik, az udvarhelyiek formája egyáltalán nem.

Komporály például öt góllal járult hozzá csapata győzelméhez, Tăuțean kilencet, Ferenczi hatot, Kónya és Katona hármat-hármat, Jére, Tófalvi Tamás és Tófalvi Krisztián két-két gólt dobott. A csapat győzelmének köszönhetően megelőzi Pitești-et és egy pontra megközelíti a harmadik Nagyváradot a tabellán, és életben tartja a feljutás esélyét, amelyet reméljük, más sem gátol idén.

Ehhez mindenesetre a következő fordulóra is át kell menteni a jó formát, amikor is a hatodik helyezett, Medzsidiához utaznak Sipos Lóránték. A mérkőzést az előzetes menetrend alapján szombaton, március 12-én játszák.