Jó hírek Szendéről

Jók az eredmények – mondta szombaton Fábián Attila, az édesapa, aki megkért, hogy tájékoztassuk az értük aggódó embereket a kislány állapotáról.

Persze, látszik rajta, hogy vannak fájdalmai, az orvosok szerint ilyenkor mindenkinek vannak, de amennyire lehet, csillapítják. Az orvosok az elején nem sok jóval biztatták az édesapát, nagyon kevés esélyt láttak a felépülésre, de biztosították arról, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek érte.

fotó: Fábián Attila

A körülményeket nehezítette, hogy az agyi műtét előtt a kislány általános egészségi állapota leromlott: tüdőgyulladása lett. Megröntgenezték a picit, a tüdőgyulladása szépen gyógyul, a tüdeje tiszta, már csak a légcsövének kell kitisztulnia. A laboreredményei is jók.

Bíró Edith tanácsos eltökélt szándéka, hogy gyűjt a családnak. Adományaikat személyesen neki adhajták át, telefonon a 0744135083-as telefonszámon érhetik el, vagy átutalhatják az édesapa, Fábián Attila bankszámlaszámára (Fábián Attila, Banca Româna pentru Dezvoltare, Sucursala Odorheiu Secuiesc, Iban: RO10BRDE210SV43974282100), vagy a beteg kislány részére létrehozott számlára (Fábián Szende, UniCredit Bank, Sucursala Odorheiu Secuiesc, Iban: RO39BACX0000001877018000, SWIFT: BACROBUXXX).

Külön erőt adott Attilának az, hogy olyan orvos keze alá került Szende, aki a kilencvenes években szintén elvesztette a felelségét és a gyerekét, ezért együttérzéséről biztosította az édesapát, és arról, hogy mindent megtesz a kislányáért.

Attila elmondta, számára a pénznél többet jelent az, hogy sokan gondolnak rájuk, és együttéreznek itthon vele.