Jérét a kolozsváriaknak sem sikerült megállítani

A Kolozsvári U fiókcsapatának otthonában lépett pályára a VSK Székelyudvarhely október 26-án, kedden a férfi kézilabda másodosztály hetedik játéknapján. Már az előrehozott mérkőzést elején megragadta a székelyudvarhelyi csapat a kezdeményezést, Jére Róbertnek másfél perc sem kellett ahhoz, hogy két találatot is jegyezzen. Ekkor még szépítettek a kolozsváriak, de Komporály és Jére 2-2 góljával a nyolcadik percben már 5 góllal is elhúzott az udvarhelyi csapat. Ezután Tófalvi Krisztián, majd ismét Jére és Komporály percei jöttek, és előnyük nemhogy kitartott, de még nagyobb is lett a félidőre, amikor 10-16 volt az állás a VSK-nak.

A második félidő első udvarhelyi góljára két és fél percet kellett várni, ekkor Ferenczi volt eredményes. A játékrészben is végig vezetett a VSK, noha kapaszkodtak a hazai kolozsváriak, az utolsó 10 percre is megvolt az ötgólos előny, amiből még le tudott faragni az U, de kiegyenlíteniük nem sikerült, és 22-25 arányban húzta be utolsó odavágóját Sipos Lóránt együttese. A legeredményesebb játékos Jére Róbert lett 8 találattal, kétszer annyit dobott, mint az őt követő Komporály, vagy Tófalvi. Ferenczi három, Fekete és Kónya 2-2, míg Katona és Csibi 1-1 gólt jegyzett.

A csapat jelenleg a második helyet foglalja el a tabellán, amennyiben Fogaras győz hétvégén, helyet cserélnek, és az udvarhelyiek visszacsúsznak a harmadik helyre. A fiúkra most két hét pihenő vár, november 13-án kezdődnek a bajnokság visszavágói, elsőként a Brassó megyei Vidombákra utazik a VSK, ahol a hazai, a tabella negyedik helyén álló Sporting lesz az ellenfél.

Kiemelt fotó: HODGYAI-LŐRINCZ ESZTER/archívum