Jelentés a frontról, utcáról utcára

A város több pontján egyszerre zajlanak munkálatok Székelyudvarhelyen. A gáz- és a vízszolgáltató párhuzamosan dolgozik az általa üzemeltetett hálózatokon, zajlanak az aszfaltozási munkálatok, valamint a kockaköves utcák javítása is folyamatban van – tájékoztat közleményében a polgármesteri hivatal.

A gázszolgáltató (Delgaz) kedden a Kornis Ferenc utca kockaköves szakaszán, a Tompa és a Villanytelep utca között kezdte el a gázvezeték cseréjét, amit várhatóan szeptember 23-án fejeznek be. A Cipészek utca Kós Károly és Lakatosok utcák által határolt részén is elkezdték a vezetékcserét, a Bethlenfalvi úton és a Gábor Áron utcákban pedig folytatják a munkálatokat.

A Dózsa György, a Nyirő József, valamint a Bányai János utcában már lefektették az új vezetéket, így elkezdődhet az aszfaltozás, miközben a Csere, Imecs László és Domb utcákban hamarosan befejeződik.

Szeptember 11-én, szerdán a Harvíz elkezdi a vízhálózat javítását a Szentimre utcában. Első lépésben a gerincvezetéket cserélik ki a Rózsa utca és a Kút utcai elágazás közötti részen, ezzel várhatóan jövő hét közepén végeznek. Nem szükséges az említett szakasz lezárása, de elkerülését javasolják az autósoknak.

Kedden este folytatódott az aszfaltozás az Orbán Balázs és a Nicolae Bălcescu utcákban, itt csak éjszaka dolgoznak, hogy ne zavarják a forgalmat. A kockaköves utak javításával a munkacsoport az Ady Endre utcában tart, ahol a mélyedések, egyenetlenségek javítását végzi a kivitelező.