Jaxy rendesen begurult a megnyitón

Idén a megszokottól eltérően indult a verseny csapatainak bemutatása.

Megnyitották a 2022-es Hargita Ralit csütörtökön, idén a megszokottól eltérően, hisz a szakszövetség döntésének értelmében az idei verseny csapatainak bemutatása előtt átadták a 2021-es országos bajnokság díjait.

A másodosztályban Emanuel és Denisa Resiga nyertek tavaly, idén akár Jakab Attila, Jaxy is dobogóra állhat. Az udvarhelyi versenyző már a versenyt megelőző sajtótájékoztatón is részt vett, most a megnyitóra gurult be Sipos Hunor navigátorával a Citröen C2R2 Maxukkal.

Az egész napos esőzés miatt nem túl népes tömeg gyűlt össze a Parkóban, ahol Simone Tempestini átvette a tavalyi bajnok címért járó trófeát, Sergiu Ituval az oldalán a Sebastian Barbu, Bogdan Iancu páros és a Dan Gîrtofan, Tudor Mârza duó előtt.

A tavalyi eredményekért járó díjak átadása után morajlás ütötte meg a fülünk, amikor a Kossuth utca felől egyszer csak elkezdtek sorban berobogni a Patkóba az idén versenyző gépek, szám szerint 81.

Elsőként Tempestini – aki idén hatodik alkalommal nyerhet a Hargita Ralin, és ezzel megelőzheti a máramarosi ralin balesetező és ezért most nem induló Bogdan Marișcát – új a Porschéja, mögötte a Skoda Fabiák: a Sebastian Barbué, vagy azé a bolgár Anton Titové, aki Dinko Georgiev mellett megnyerte az idei bajnokság első, máramarosi versenyét.

És persze, érkezett Jaxy Citröenje is.

Ahogy hozzászokhattunk már, hölgyek is bőven vannak a mezőnyben, főként navigátorok, mint a magyarországi Szilas Péter mellett ülő Szilas Dorka, vagy éppen a Turzai Dánielt navigáló Turzai Laura. A pilóták között is találunk hölgyeket, mint például a hétvége másik bolgár versenyzője, Ekatarina Stratieva.

Ahogy telt az idő és kezdett az eső is enyhülni, nagyobb számban megjelentek a nézők is, hogy szemügyre vegyék, milyen gépekkel fognak találkozni a péntek délutáni szuperspeciálison. Bár közben esett még egy pár csepp a nyakunkba, de ez már a jó hangulatot nem tudta elrontani, főleg mert lassan érkeztek az old timerek, a régi típusú autók is.

A csapatok pénteken reggel a farcádi shakedown szakaszon hangolnak, majd 15 órakor a szervízparkból indulnak a rali első gyorsasági szakaszaira, végül 18.34-től együtt drukkolhatunk nekik a Dietrich Árpádról elnevezett városi szuperspeciális szakaszon Székelyudvarhely központjában.

Kattints a hozzászólások megjelenítéséhez

Korábbi képriportok