Jártál már a székelyudvarhelyi karácsonyi vásárban?

A nap képén megnézheted a vásárt, s ha mást is látnál, segítségedre lesz a virtuális valóság túra.

A távolból is megnézheted Székelyudvarhelyt, ha hiányzik már a város, vagy ha kíváncsi vagy, hogy érdemes-e idáig utaznod. Szerintünk érdemes, de nézd meg te magad azon a virtuális sétán, amelyet a Tourinfo Iroda és a Sekler Travel cég közösen készített elő neked.

Ha a karácsonyi, szilveszteri vagy akár már a jövő évi utazásaidat tervezed, beléphetsz a telefonodról vagy laptopodról és sétálhatsz egyet képzeletben a hangulatos utcácskákon.

A Tourinfo honlapján megnyílik előtted a város. Bekukkinthatsz olyan épületekbe, amelyekben még talán helybeliként sem jártál – például körülnézhetsz más egyházak templomaiban, megnézheted a barátok temploma mennyezetét, hogy mit ábrázol az unitárius templom előterében kiállított makett és leellenőrizheted a református templom tetején levő évszámot. Mert fogadjunk, te is mindig megnézed, aztán elfelejted.

A Haáz Rezső Múzeum is tárva nyitva áll előtted, és a városi parkban is átélheted az árnyas fák alatt a madárcsicsergést. Abban az évszakban, amikor a legszebb: ősszel.

Turistaként minden bizonnyal nem csak a kulturális emlékeinkre vagy kíváncsi: néhány ismertebb vendéglátóhelyre, szállásra és akár boltba is betekinthetsz.

Ha pedig nem állnál meg itt, a Sekler Travel honlapján többet is megnézhetsz Székelyföldből: rendelkezésedre áll Parajd, Szováta, Ivó és télen-nyáron a Madarasi Hargita!